Guide: De 28 bedste apps til børn i alle aldre
SPONSORERET indhold

Guide: Her er de 28 bedste apps til børn i alle aldre

Mangler du inspiration til gode, sjove og lærerige apps til børn? Uanset om du leder efter anbefalelsesværdige apps til tumling eller det store skolebarn, så har vi fundet 28 super apps til børn i alle aldre.

Af: Kicki Boss Foto: Getty Images
16. jul. 2021 | Børn | Vores Børn

Der er uoverskueligt mange apps på markedet, og landskabet ændrer sig hele tiden. Som forældre vil vi gerne være lidt inde over, hvad det er for nogle apps vores børn sidder med, så vi ved, at det er apps, der er gode til børn, og som de måske endda lærer af og bliver klogere af at bruge.

Vi har samlet 28 super apps til børn – både sjove og lærerige af slagsen og til alle aldre. Uanset om du mangler apps til de helt små, apps til tumling, apps til børnehavebarnet eller apps til større og mindre skolebørn, har vi samlet noget til enhver smag. Mangler du inspiration, eller er du i tvivl om hvilke apps til hvornår, så læs med her. Alle app’s optræder i vilkårlig rækkefølge, og alle app findes til både Android og IOS med mindre andet er nævnt.

Gode, sjove apps til 0 til 5-årige børn

1. DR Ramasjang

Ramasjang app’en indeholder både spil, sjov, leg og læring for de mindste med alle Ramasjang-figurerne, de kender, og der er også adgang til en masse dejlige og velkendte serier og film fra Ramasjang. App’en er nem for børn at bruge og er en tryg, digital legeplads. App’en er til børn i alderen 0 til 5 år.

2. Hupsi

Hupsi er et hyggeligt og musikalsk eventyr for små børn. Barnet kan trygt gå på opdagelse i den fantasifulde skov, hvor rare dyr laver musik og lyde, når de udforskes. Der er ingen reklamer og ingen in-app køb, så barnet kan sagtens udforske på egen hånd, uden forældre skal bekymre sig for, hvad de kan klikke sig til at køb og finurligheder. App’en er designet til 1- til 3-årige børn, og prisen er 9 kr.

3. Cirkeline

Spil Cirkeline huskespil, tegn med Cirkeline, leg med udklædning og hør de gode Cirkeline-sange. Man kan selvfølgelig også se Cirkeline-afsnit i app’en. ,
App’en er lavet til børn fra 2 år og er gratis, men med mulighed for tilkøb i app. Funktionen kan dog slås fra, så børn ikke kan indkøbe på egen hånd.

4. Sago Mini Roadtrip

Tag med katten Jinja ud på køretur og vælg mellem et hav af forskellige køretøjer. Skal det være en ambulance, et rullende badekar, en racerbil eller måske en kørende agurk i dag? Spillet er nemt at styre, selv for små fingre og hoveder, og undervejs kan barnet selv tanke op og gøre stop på forskellige, sjove steder. Et simpelt og sjovt bilspil.
Spillet er til 2-5-årige, app’en er gratis og uden in-appkøbsmuligheder eller tredjeparts reklamer.

5. Rasmus Klump

App’en er fyldt med massevis af opgaver, leg, spil, lydbøger og film, som alt sammen centrerer sig om Rasmus Klumps søde, forunderlige univers og figurer. App’en indeholder selvfølgelig også pandekageværksted og puslespil på ægte Rasmus Klump-manér. App’er er til børn fra 4 år og er gratis, men med mulighed for in-app-tilkøb af filmpakker. En børnelås sikrer dig, at ingen poder shopper på egen hånd.

6. Toca Life: City

Toca Life: City er skabt til at opfordre til fri leg. Det vil sige, at det er et spil uden regler. I stedet skal der udforskes en masse. Man kan besøge en fin loftslejlighed, et indkøbscenter, en frisørsalon og en park fuld af restauranter og madboder. Der er fuld af skatte, som giver spillet en ekstra dimension. Det er intuitivt, nemt og kan spilles uden hjælp fra voksne. App’en er for børn over 4 år og koster 29 kr. Der er ingen in-app-køb eller reklamer udefra.

7. LEGO Duplo Town

Byg, udforsk og eksperimentér – fuldstændigt lige som med fysiske LEGO-klodser. Desuden er der en hel verden at undersøge i app’en. Der sker nemlig også noget, når man trykker på solen, skyerne eller når en LEGO-mand går på toilettet. App’en er nem at bruge og navigere i og kræver ingen læsefærdigheder eller voksen på sidelinjen. App’en er til de 0-5-årige, gratis og uden annoncer, køb i app’en eller skjult dataindsamling.

8. HyggeHistorier

HyggeHistorier er en samling små interaktive historier for børn i alderen 3-6 år, hvor børnene selv er med til at forme historien ved simple valg og tryk på skærmen. Teksten er håndskrevet, og tegningerne er hjemmelavede. App'ens hensigt er at præsentere en ny og anderledes måde at gribe læselysten an på, hvor børnene selv får lov at bestemme handlingen undervejs. App'en er uden annoncer, og de første tre historier er gratis. Herefter kan man tilkøb flere historier (3 for 35 kroner eller 9 for 79 kroner). Er til IOS.

LÆS OGSÅ: 5 fine apps der lærer dit barn om bogstaver og ord

Lærerige apps til 0-5-årige

Nogle apps er lavet, så de stimulerer læring og træner barnet i alt fra at læse og regne til at lytte til sprog og forstå grundtrinene i at kode. Alt sammen mens barnet er godt underholdt. Disse apps er ofte markeret som uddannelse.

9. Leg ABC, Alfons Åberg, 

Gode, gamle og hyggelige Alfons Åberg tager børnene i hånden og lærer dem bogstavernes funktion og lyde gennem leg. På Alfons Åberg findes der nemlig alle mulige seje ting, som en bogstavfinder og en ordmaskine som gør bogstavgenkendelse, bogstavlyde og hukommelsestræning sjov. Man kan også øve sig i at tegne bogstaver og fortælle spændende historier gennem det, man har lært.
App’en er nem at bruge og udforske og anbefales til børn over 4 år. Gratisudgaven af app’en giver adgang til bogstaverne A-F, men derefter skal man tilkøbe af den fulde udgave i app’en til 59 kr. Anbefales til børn mellem 6-8 år, men kan spilles fra +4 år.

10. Engelsk for børn

App’en er lavet til indskolingsbørn og handler om at træne barnet til et større engelsk ordforråd gennem interaktive spil, hvor animerede dyr taler direkte til barnet og træner både lytte- og udtalefærdigheder på engelsk på en sjov og fin måde. Flamingo-Andrea guider og hepper hele vejen, og barnet kan helt konkret se, hvordan dets ordforrådstræ i app’en vokser sig større og større i takt med, der leges og læres. App’en er til børn fra 3 år og er gratis med mulighed for tre tilkøb i app. Kun til IOS.

11. Lær klokken

Det med at lære klokken kan godt både være svært og abstrakt, når man er barn. Men gennem spil og historiefortælling bliver meget læring lettere. Det gælder også at aflæse uret. En rar flamingo forklarer barnet om klokken, hele, halve og kvarte timer, minutter og sekunder skridt for skridt. App’en tilbyder både film og spil om klokken, og den kan bruges af børn fra fireårs-alderen. Basisapp’en er gratis og tilkøb af fuld udgave koster 25 kr.

12. Pegebog for børn

Hvilket lille barn elsker ikke pegebøger og kan få timer til at gå med at spørge ”hva’ det”? Her er pegebogen en app. Når barnet trykker på et billede, vises fx en bil og bilens dytten afspilles, mens vi hører, hvad vi ser. Man kan også lege ”gæt billedet”, hvor en stemme udfordrer barnet til at finde en afbilledet genstand. App’en er simpel og selv små børn kan finde ud af at bruge den på egen hånd. Pegebogen indeholder i alt 75 forskellige billeder med lyde fra i 8 forskellige kategorier. Den gratis version giver adgang til kategorien dyr samt ”gæt billedet”, og den fulde version koster 25 kr. App’en er til 1-3-årige børn og er til IOS.

LÆS OGSÅ: 8 gratis apps til børn der er så gode, at de burde koste kassen

Underholdende apps til børn 6 til 9 år

13. Lydbøger for børn

Er der noget så dejligt som at hygge sig til højtlæsning? I denne app er der højtlæsning af mange forskellige, klassiske eventyr som ”Den grimme ælling”, ”Prinsessen på ærten” og ”Klodshans”, eller indspil mor, fars eller bedstemors oplæsning af barnet favorithistorier, som det kan få fortalt når som helst.App’en er simpel og uden for meget hurlumhej – der er fokus på de gode historier. Og som sidegevinst bliver barnet grafisk introduceret til en god, gammeldags båndoptager, når der skal lyttes historier.
App’en er gratis, men kan reelt kun bruges, når man køber adgang til eventyr og optagefunktionen. Det samlede indhold kan tilkøbes i app for 35 kr., og app’en er til de 6-årige og opefter.

14. Toca Nature

Gå på eventyr i den magiske natur, hvor man selv kan både udforske og forme det, man møder på sin vej. Plant træer og se dem vokse, form klipper og se, hvor langt du kan spejde fra toppen, og gå så på opdagelse i den natur, du selv har skabt, og mød en masse spændende dyr på vejen. Toca Nature er et spil uden fastsatte rammer, som opfordrer barnet til at slippe fantasien løs og udforske. App’en koster 35 kr. og indeholder ingen in-app-køb. App’en er til børn over 4 år.

15. Hoope City 2

Byg din virtuelle drømmeby og gå på opdagelse i den. Er den fyldt med højhuse og storbystemning, eller er det lækker strandflække? Eller skal der bygges en af hver? Barnet bestemmer selv, hvordan spillet skal folde sig ud. I takt med at man bygger i 3D, kan barnet udforske hver en bygning fra alle sider og indefra. Det kræver dog, at man først regner den rette kombination ud, der skal til for at låse bygningen op, og det kan være både lidt svært og ret spændende at få til at lykkes. App’en er til børn over 4 år og koster 35 kr.

16. Hugo Troll Race 2: Rail Rush

Hvor skal vi hen du? Trolden Hugo har i flere generationer begejstret store som små, og nu kan dit barn lære at elske skærmtrolden, som du sikkert selv husker fra barndommens tv-program Elevatoren. I denne app skal dit barn hjælpe Hugo i kampen mod Afskylia og hendes håndlangere - blandt andet ved at samle guld ved at køre Hugo rundt på togskinnerne. Spillet er gratis og kan hentes til iphone og ipad. Der er dog mulighed for in-app køb, som bør slås fra, hvis ikke dit barn på egen hånd skal shoppe outfits til Hugolina, nye togvogne eller opgraderinger i kampen mod Afskylia. App'en er til børn over fire år.

17. Mindful farvelægning malebog

Apps behøver ikke altid være fuld fart, bimlen og bamlen. Denne malebogs-app opfordrer til stille fordybelse og afstressende farvelægning. App’en indeholder 24 forskellige fine motiver, der venter at blive farvelagt. De er ganske detaljerede og kræver en god finmotorik – til gengæld er der ingen regler, så om man rammer forkert gør ikke så meget. App’en kan anvendes fra fireårsalderen, men er nok mest velegnet til større børn eller kreative forældre. Den koster 9 kr. og er til IOS.

18. Wonder Woollies Play World

Til trods for det engelske navn er dette en danskudviklet app for børn i alderen 4-7 år. Wonder Woollies er et drømmeagtigt finurligt legeunivers. Det er ikke et traditionelt spil med points og levels, men et digitalt legetøj, hvor børn bruger deres egen kreativitet og fantasi. Børnene skal selv gå på opdagelse i universet og bygge ting, de kan lege med. De kan udtænke deres egne historier, lege sammen og se små animerede film, som kan inspirere til mere leg. Wonder Woollies er hentes i App Store, Google Play og Amazon App Store. En del af Wonder Woollies-universet er gratis – hvis du vil have adgang til det hele, er prisen 35 kr.

Læs også: 3 apps der styrker det lille barns finmotorik og koncentrationsevne

Lærerige apps til børn i alderen 6 til 9 år

19. Minimo Town

Et sjovt og lærerigt spil, hvor barnet skal bygge en by ved at stave engelske ord i den magiske Minimo Town. Her staver indbyggerne til det, de ønsker sig, og vupti, så opstår tingene. Barnet kan lære 150 forskellige engelske ord, og træner både udtalen af bogstaver via lytning og at stave. Samtidig er der plads til sjov og fnisen, for når man trykker på spillets søde monstre, kan de både finde på at drille, slime eller prutte. App’en er udviklet til de 5 til 9-årige og er gratis.

20. Montessorium: Intro to Geo

Hvordan er formen på verdens forskellige lande, hvordan ser deres flag ud, og hvor i verden ligger de? Lær det hele gennem lærerige, simple puslespil og tegneudfordringer. App’en findes endnu ikke på dansk, så den kræver gode engelskfærdigheder eller en forælder til hjælp. Til gengæld kan man som forælder genopfriske den geografiske viden eller lære sammen med sit barn. App’en koster 45 kr. og er til IOS.

21. Slice Fractions 2

Brøkregning kan være både sjovt og anderledes, når man leger sig igennem det. I Slice Fractions 2 skal man hjælpe Mammut med at få sin stjålne hat tilbage, ved at hjælpe at afkode de hemmelige væseners transformationer, hvor de bevæger, multiplicerer sig og afslører skjulte brøker. Spillet er baseret på opgaveløsning via læring og er designet til 6 til 12-årige, og selvom det måske lyder svært, så kræver spillet ingen forhåndsviden om brøkregning og er intuitivt. App’en har dansk tale og koster 35 kr.

Gode apps til store børn over 10 år:

22. Minion Rush

Agér forskellige karakterer fra ”Grusomme mig” og løb igennem forskellige, sjove og udfordrende baner for at indsamle bananer og skatte samtidig med, du fejer håndlangere af banen. Et klassisk løb og indsaml point-spil, krydret med sjov fra filmen. App’en er gratis, men med mulighed for både in-app-køb og at opnå virtuel valuta for at se reklamer. Begge dele kan slås fra i telefonindstillinger, så spillet bliver børnevenligt. App’en anbefales til børn fra 9 år.

23. Den Glemte By

Et medrivende og utrolig flot eventyrspil, som kunne være taget ud af et Indianna Jones. App’en udfordrer og underholder med alt fra mysterier og hjernebrydere til historiefortælling og kreativ problemløsning. Find spor, regn gåderne ud og fordyb dig i et eventyrligt univers, som kræver, at hovedet bruges hele tiden. Spillet anbefales til børn over fire år, men er mest velegnet til større børn eller børn, der kan få hjælp af en voksen. App’en er gratis i en lite-version med in-app tilkøbsmulighed til den fulde version samt andre spil i samme univers. Opgradering til det fulde spil koster 17 kr.

24. Lego Ninjago

Et hæsblæsende racerspil, hvor man er Zane fra Ninjago og suser gennem gaderne, mens man forsøger at opretholde lov og orden ved at infiltrere en farlig og kriminel motorcykelbande. Fra motorcyklen skal man navigere gennem den hektiske trafik, uforudsete forhindringer og samtidig være klar til at modsvare angreb med sit sværd og kastestjerner. Alt sammen imens man skal fange værdifulde LEGO-klodser. App’en er for børn over 9 år, og kræver et godt overblik.  App’en er gratis, men med mulighed for in-app tilkøb.

25. Toca Hair Salon 3

Til alle piger og drenge, der er vilde med at lege og eksperimentere med hår. Man kan både style, sætte, klippe, farve og vaske hår på figurerne, og man kan også skifte deres tøj og tilføje tilbehør som solbriller og pynt, så det hele passer sammen. App’en er skabt til de 9 til 11-årige, er nem at gå til og opfordrer til udforskning og fri leg. Pris 35 kr. og ingen in-app tilkøb.

Lærings-apps til børn over 9 år

26. Box Island

Et spændende, lærerigt og prisvindende spil til de store børn, der via tryllebindende eventyr lærer dem de grundlæggende principper for programmering. Spillet foregår på en mystisk ø, hvor man hjælper kassen Hiro med at udforske øen og komme på kryds og tværs over den. Undervejs er der stribevis af simple opgaver, der lærer børnene at benytte sig af programsløjfer og særlige, betingede kommandoer, som på en intuitiv og sjov måde underviser dem grundtrinene i at kode. Et 3D spil med 100 niveauer, hvoraf de første 10 er gratis. App’en er lavet til 9 til 11-årige børn og indeholder muligheder for in-app tilkøb fra 17- 69 kr.

27. Hurtig matematik

En lærings-app, der udstikker matematiske opgaver, der skal løses på tid. Kan du slå dig selv, din ven eller måske din far? Barnet kan træne alt fra simple plus- og minusregnestykker til at regne med decimaltag, kvadratrod og udregne rumfang. App’en er målrettet børn i alderen 13 til 15 år, og den koster 17 kr.

28. Bliv en del af et interaktivt kunstværk

Earth Speakr er en app, som vil give alle verdens børn en klima-stemme. App'en inviterer børn i alderen 7 til 17 år til at tale på vegne af jorden, når de selv producerer små videoer, hvor de optræder og taler som fx et træ eller en skraldespand. Ved hjælp af augmented reality (AR) kan små film produceres og børnene kan på deres modersmål selv bestemme, hvad træet eller skraldespanden skal sige. Altså fortælle deres vigtigste budskaber om klimaet. Earth Speakr er gratis og skal promovere fællesskab og fælles refleksion om klimaet tilstand og Jordens fremtid på tværs af alle aldre, når forældre, politikere og magthavere kan se filmene og lytte til børnenes budskaber. Det interaktive kunstværk er startet af kunstneren Olafur Eliasson. Lær mere om projekt og deltag i skabelsen af kunstværket ved at downloade ”Earth Speakr”-appen i Google Play eller App Store. 

Denne artikel opdateres løbende af Lea Holdgaard Hansen.

Anbefalet til dig