Støt dit enebarn
SPONSORERET indhold

5 tips til at støtte dit enestående enebarn

Har du valgt kun at få et barn, så bliv klogere på, hvad der karakteriserer enebarnet - og få råd til, hvordan du giver dit enebarn den bedste barndom.

Af: Rikke Dinnetz Foto: iStock
29. apr. 2014 | Børn | Vores Børn

Enebørn er intet mindre end enestående! Situationen for dit enebarn er helt speciel, for han har dig og sin far helt for sig selv, og I støtter ham sikkert flittigt i at udnytte sine potentialer fuldt ud. Derfor når enebørn også ofte langt i karrieren og bliver superdygtige til noget, allerede mens de er børn. Uanset om det er at spille violin, golf eller danse.

LÆS OGSÅ: Styrk dit enebarn

Dit enebarn har både et positivt selvværd og en høj selvtillid, for han er fyldt op af kærlighed og tid fra jer forældre, der taler med ham dagen lang. Vær dog opmærksom på, at dit enebarn kan føle sig presset over, at I forældre så at sige har ‘satset alt på ét bræt’. Lad ham derfor forstå, at det vigtigste for jer ikke er hans præstationer – men at han simpelthen er det dejlige barn, han er!

1. Pas på, dit enebarn ikke bliver en minivoksen

Giv dit enebarn lov til at være barn. Tænk på ikke at behandle ham, som om han er ældre, end han er – selv om han er kvik!

2. Giv plads til sjov og ballade!

Det er rigtig fint at motivere dit enebarn til at gøre en god indsats og blive super dygtig til noget, men husk også at lave masser af spas.

3. Vær opmærksom på, om dit enebarn er perfektionistisk

Hvis du synes, dit barn stiller høje krav til sig selv, så lær ham, at det er okay at gøre tingene halvt, bare engang imellem – og prioritere at nyde livet i stedet for!

4. Sørg for, at der er nogen at lege med

Prioriter legeaftaler med kammeraterne højt. Og omgiv jer gerne med andre familier, der har børn, så dit barn lærer at dele og får nogle nære relationer til andre børn – for eksempel til kusiner, fætre eller gode venners børn.LÆS OGSÅ: 9 gode grunde til at give dit barn søskende

5. Glæd dig over tid til nærvær

Nyd, at du har god tid til at stimulere dit enebarn og slipper for stressen over, hvordan du fordeler sol og vind lige i søskendeflokken. Dit barn behøver ikke konkurrere om din og sin fars kærlighed!

Kilde: Elisabeth Schönbeck, forfatter til bogen “Ældst, yngst eller midtimellem”,

LÆS OGSÅ: Familie med 1 barn: “Vi er lykkelige – hvorfor sætte det på spil?”

LÆS OGSÅ: Sådan bliver dit barn en vinder

LÆS OGSÅ: Test: Hvor mange børn skal du have?