"Nutidensmor" har været med Spies' cityhacks i Amsterdam
Foto: Nutidensmor | Amsterdam er en by fuld af indtryk og udtryk - både for forældre og børn!

"Nutidensmor" har været med Spies' cityhacks i Amsterdam

Få mor-bloggerens tips til en weekend i Amsterdam

I samarbejde med Spies er "Nutidensmor" taget en weekend til Amsterdam. Læs hendes cityhacks til byen her.

Sponseret indhold Af Annonce 27.feb.2017 Børn

Det er altid sådan hjemme hos os, at billederne tit bliver ’pakket ud’ inden bagagen. Det kender du måske? Der er bare noget med at kigge fotos igennem, når man lige er kommet hjem – måske handler det om at ville forlænge ferien lige det ekstra?

Godt nok sad jeg også på passagersædet og scrollede billederne igennem, da vi var på vej hjem mod Aarhus søndag aften. Augusta sad i sin autostol bagved og snorkboblede, men nu var jeg lige igennem dem igen, og jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at dele dem her med jer.

Jeg har aldrig påstået, at jeg er professionel fotograf, men jeg håber, at I ud fra billederne kan se og mærke, at det var en af den slags ferier, der havde en helt særlig stemning. Vores familiesviptur til det tulipanglade Amsterdam var fandeme en hyggelig en af slagsen.
vOB_morbarnNutidens mor og datteren Augusta.

Augusta har en herlig alder lige nu, og det gælder også, når det kommer til at rejse. Alle de indtryk, vi får, får hun også med, alt det, vi ser, kan hun også se, og hun lægger selv mærke til de små ting, som vi også gør, foruden måske lige den lille snert af cannabisdufte, som man stødte på en gang imellem – nej, den er jeg så ret sikker på, at hun ikke opfattede. Men alt fra de superskæve huse (som hun kaldte ’gamle og skøre’), de mange kanaler og de finurlige husbåde til vafler, tulipaner og træsko duftede og så hun.

VOB_MexicobarAmsterdam er en by fuld af indtryk og udtryk – både for forældre og børn!

Selv om vi kun var der fra fredag til søndag, fik både vi og Augusta én på opleveren. Og det er dét, hele det her #SpiesCityHack-koncept handler om: at give storbyrejseinspiration. Derfor vil jeg gerne dele mine oplevelser med jer og måske i særdeleshed med dem af jer, der har børn og grubler over næste rejsedestination.

I ferien slapper vi sgu af. Augusta kommer lidt senere i seng, og sukker får hun skam også hver dag i form af en vaffel eller en is. Men hva’ fa’en, vi var jo i dessertmekka! Hvis nogen kan lave en knaldgod vaffel, er det hollænderne, og jeg anbefaler altså lige Nutella og bananskiver ovenpå. Augusta anbefaler den plain.

vaffelAugusta med en af den hollandske storbys knaldgode vafler!

Faktisk havde vi slet ikke planlagt det, men mens vi var af sted, dominerede tivoli/karneval den kendte Dam Square midt i Amsterdam, og dét var sgu lige i øjet for bettefisen, som hastigt fik overtalt sine forældre til en tur i det smukke (men pissehøje) pariserhjul. … Og vi fortrød jo, for vi glemte begge, at vi led grueligt af højdeskræk, og på trods af en udsigt over den smukke by i 55 METERS HØJDE var vi sgu ved at skide i bukserne af skræk. Men som forældre er det bare at SMILE og spille sej. Hold kæft, vi er dårlige voksne! Men den gik sgu (og vi overlevede).

Det er så rart at kunne smide skoene og slappe af på hotelværelset. Jeg kan mærke, jeg er blevet bedre til at bruge hotellet, hvor jeg før havde MEGA-travlt med at komme af sted og ud i byen, som om afrejsetidspunktet var et ur, der drastisk talte ned.

Nu nyder jeg det, for det at være på hotel er også noget af oplevelsen som børnefamilie. Jeg mener: YAY! Ingen håndklædevask! YAY! En ny seng! YAY! Det er ikke mig, som skal gøre rent. Og YAY! I dette tilfælde var der søreme BADEKAR! Det er der ikke i vores lille hjem i Aarhus!

Men vores hotel, De L’Europe, var nu nok også noget for sig, for det var ekstra-ekstra-ekstravagant, og hvordan vi fik lov til at overnatte dér to gange, forstår jeg ikke helt.

VOB_badDet fancy bad på Hotel De L’Europe

Men fancy var det! Historien om, at det er Heineken-familien, der ejer hotellet, fordi Alfred Heineken købte det til sin kone (jo tak!), tilførte bare lidt ekstra charme til hotellet – særligt for Mikkel nok. Augusta og jeg var nok bare allermest vilde med badekarret. Det var rent og skært held, at vi fik Augusta med hjem igen, for det var tæt på, at hun blev opløst lørdag aften.

Jeg håber, I ka’ ta’ det, men Amsterdam er sgu da også kendt for andet end deres tulipaner. Hash er legalt, og jeg må nok indrømme over for jer, at jeg havde gjort mig tanker omkring, hvordan jeg troede, det ville være. Jeg vil ikke kalde det en bekymring, men jeg var søreme glad for at finde ud af, at det var meget low key. Godt nok var der de såkaldte coffee shops og souvenirs med hampblade på, men det var ikke, fordi vi oplevede underlige, skæve mennesker eller tænkte, at det på nogen måde var uegnet for børn. Faktisk var det frisind, der præger byen, måske endda lidt af det, der gjorde den så hyggelig, og der var skam plads til alle i byen – i særdeleshed småbørnsfamilier.

Vi manglede IKKE noget at lave, og hvis jeg skal fremhæve et par af de ting, som man skal nå i Amsterdam, er det Flower Market med de mange smukke blomster og træsko – en god anledning til en souvenir eller 10 – og en kanalrundfart med guide på, som er enhver euromønt værd. At se byen fra vandet er noget særligt, og hvilket barn elsker ikke at sejle? Vi fandt så også ud af, at Amsterdam har et museum for alt.

Naturligvis historiske og kunstorienterede museer, men skam også husbåds-, træsko-, folkedragt-, hatte-, taske- og kattemuseer. Så hvis man er til museer, er det ikke et helt dumt sted at tage til! NEMO blev forresten anbefalet til os flere gange, da det skulle være et af de sejeste og mest moderne og tjekkede naturvidenskabelige museer for børn. Vi havde desværre ikke tiden til det. Tippet er dog hermed givet videre!


Henter...