Bag med surdej: Her er de bedste opskrifter

At bruge surdej er lidt omstændigt, men det hele værd, for konsistens og smag rykker op i luksusklassen. Her på siden finder du alle vores bedste opskrifter med surdej. Prøv fx:

Læs mere

SÅDAN LAVER DU SURDEJ:

Trin 1, dag 1:
2 ½ dl koldt vand
150 g hvedemel

  1. Rør vand og mel sammen i et stort glas. Dæk med husholdningsfilm, prik et par små huller i plasten.
  2. Lad det stå 3 dage ved køkkentemperatur. 

Trin 2, dag 3:
2 ½ dl koldt vand
150 g hvedemel

  1. Bland surdejen med vand og hvedemel. Dæk med husholdningsfilm, prik et par små huller i plasten. Lad blandingen stå 1 dag ved køkkentemperatur. Nu er surdejen klar.
  2. Tag halvdelen af surdejen fra (400 g), og kom i et glas. Læg husholdningsfilm over, og stil i køleskabet, så har du en surdej.
  3. Følg blot trin 2, næste gang du skal bage.