Har du fundet din efterårsduft?
SPONSORERET indhold

Har du fundet din efterårsduft?

Vi har duftet os igennem ni nyheder, som med priser fra 445-1.495 kr. har noget til enhver smag.

Af: Marie Brodersen Foto: All Over Press
28. okt. 2016 | Mode | ALT for damerne

Efterårets nye dufte er markante i både duft og farve og byder på tunge flakoner, der nok skal gøre sig bemærket på toilethylden. Her er ni af vores favoritter og hvorfor, så du kan finde din nye følgesvend.

1. Hindbær og vanilje. L'Eau de Parfum Caresse er en ny, blidere variant af La Nuit Trésor, der ligesom alle Trésor dufte har feminine rosennoter placeret centralt i duftens hjerte. L'Eau de Parfum Caresse åbner med en frugtig blanding af bergamotte, litchi og hindbær krydret med pink peber, der tilfører en let friskhed. Bunden er varm og består af tonkabønne, vanilje og hvid musk, der giver duften en sødlig efterklang uden at være tung.

La Nuit Trésor L'Eau de Parfum Caresse Eau de Parfum 50 ml., Lancôme, 625 kr.

LÆS OGSÅ: Emily Salomon: "Her er parfumen jeg får komplimenter for"

2. Pære og lilje. Always Red Femme er en friskere og mere energisk udgave af originalen Always Red og er en udpræget blomsterduft. Always Red Femme åbner med sprudlende frugtnoter af solbærknopper, pære og citron, der giver duften en glad og optimistisk start. I hjertet ligger de feminine hjertenoter; liljekonval, jasmin og ferskenblomst, der giver duften fylde uden at være overvældende. Bunden består af vanilje, mos, cedertræ og patchouli, der giver duften varme uden at være dominerende.

Always Red Femme Eau de Toilette, 50 ml., Elizabeth Arden, 475 kr.

3. Solbærg og jasmin. Sì Le Parfum er en intens udgave af den originale Sì, der er forstærket på flere fronter. Duften åbner med en fyldig solbærnote, der suppleres af en citrusfrisk, men knap så mærkbar bergamotte. Hjertenoterne indeholder fyldige absoluter (den kraftigste form for duftolie) af jasmin og osmanthus, der understøttes af en jordagtig patchouli, som er den dominerende bundnote. En intens duft, der kræver sin kvinde at bære.

Sì Le Parfum 40 ml., Giorgio Armani, 1.025 kr.

4. Fersken og jasmin. Quatre Eau de Parfum Intense er en sprudlende duft med syrligsøde topnoter af fersken, pære og ribs, der giver duften en meget optimistisk begyndelse. I hjertet feminine blomsternoter som jasmin og heliotrop, der støttes af lette bundnoter fra blandt andet sandeltræ og musk. En langt mere frisk og munter duft end den tunge flakon umiddelbart udtrykker.

Quatre Femme Eau de Parfum Intense 100 ml., Boucheron, 785 kr.

5. Tigerorkidé og rosenpeber. Extatic Tiger Orchid er en varmere version end signaturduften Extatic og fås kun i en begrænset periode. Extatic Tiger Orchid åbner med friske og krydrede noter af ingefærblomst og rosenpeber tilsat en solvarm akkord, der giver duften en frisk varme. I hjertet ligger duftens feminine blomsternoter – tigerorkidé, ylang-ylang og jasmin, der varmes af bundens bløde noter af patchouli, cashmeran og benzoin.

Extatic Tiger Orchid Eau de Parfum 90 ml., Balmain, 765 kr.

6. Orientalsk træ og rose. Lancôme hylder den traditionelle parfumekunst med Maison Lancôme – en eksklusiv duftserie udviklet af kendte parfumører, der har fået frie hænder til at sammensætte en personlig fortolkning af en duft. Ôud Bouquet er en dyb, træagtig duft baseret på tre typer orientalsk træ, der giver duften en mørk, krydret og intens klang, der blødes en anelse op af en feminin rose absolut og varme vaniljenoter sødet med praliné.

Maison Lancôme Ôud Bouquet Eau de Parfum 100 ml., Lancôme, 1.495 kr.

7. Bivoks og iris. La Femme er en ny, feminin duft fra Prada med eksotisk frangipani og sensuel tuberose som dominerende blomsternoter. Duften åbner med en sødlig duft af bivoks og krydderier, der blander sig med de varme blomsternoter, der også tæller en munter ylang-ylang og ren iris. Bunden indeholder vanilje og vetiver, der giver duften varme og karakter.

La Femme Eau de Parfum 50 ml., Prada, 715 kr.

8. Brombær og rom. Jeu d'Amour l'Elixir er en mere varm og intens version af den originale Jeu d'Amour, der begge har den sensuelle tuberose som omdrejningspunkt. Duften åbner med en energisk blanding af frisk mandarin og syrligsøde brombær, men udvikler sig til en meget forførende duft takket være bundnoter som patchouli, vanilje og rom, der er yderst afhængighedsskabende.

Jeu d'Amour l'Elixir Eau de Parfum 30 ml., Kenzo, 445 kr.

9. Ingefær og flødeskum. Essence de Parfum er en moderne fortolkning af 90'er successen Classique og er ganske anderledes end originalen, selvom flakonen har fået lov at beholde sin genkendelige kvindelige torso. Essence de Parfum åbner med et let krydret pust af ingefær og peber, der giver en friskhed til det feminine hjerte af jasmin og appelsinblomst. I bunden bløde noter af lyst træ, vanilje og flødeskum, der giver Essence de Parfum sin sødlige, vanedannende duft uden originalens overvældende fyldighed.

Classique Essence de Parfum Eau de ­Parfum Intense 50 ml., Jean Paul Gaultier, 625 kr.

LÆS OGSÅ: "Jeg har aldrig fået så mange komplimenter for en parfume, som jeg får, når jeg har denne parfume på"

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du hverdagschik

LÆS OGSÅ: 10 lyserøde ting, der giver nyt liv til garderoben