Bruun Bazaar opkøbt
Foto: Bruuns Bazaar | Bruuns Bazaar og BZR undgår konkurs. Her looks fra Bruuns Bazaars SS16-kollektionen.
Eurowoman

Bruun Bazaar opkøbt

Bruuns Bazaar og BZR undgår konkurs

Jyske Hanssen Brands opkøber begge modebrands, som dermed undgår konkurs.

Af Anne Nørkjær Bang 30.mar.2016 Mode

Nyheden om, at Bruuns Bazaar måtte lukke ned , skabte mildest talt bekymring i modebranchen. Men nu ser det ud til, at både Bruuns Bazaar og BZR alligevel får lov at leve videre. Jyske Hanssen Brands har nemlig netop meldt sig som køber til de to konkursbegærede varemærker.

– Bruuns Bazaar er et skandinavisk ikon på den internationale modescene - en dygtig repræsentant for den stilrene, klassiske og sensuelle nordiske design-dna. På unik og elegant vis har de i over 20 år formået at forene designtraditioner med tidens tendenser. Det vil være forkert, hvis ikke mærket skulle overleve, forklarer Søren Hanssen, administrerende direktør i Hanssen Brands A/S i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Georg Jensen samarbejder med stjernearkitekt Zaha Hadid

I pressemeddelelsen understreges det, at brandsene skal leve videre med respekt for det gode design og det, som Bjørn og Theis Bruun har skabt med de to internationalt anerkendte mærker. Planen er at licensere de to brands og at skabe grobund for at de kan komme sig oven på de økonomiske vanskeligheder, der har præget de seneste år.

– Vi er meget tilfredse med købet, da Bruuns Bazaar som brand passer rigtig godt ind i vores langsigtede vækststrategi. Vi vil opbygge en portefølje af internationale brands, hvor der er mulighed for at skabe synergi på tværs af segmenter og distribution. Vi har altid arbejdet ud fra devisen om, at 'hvad der er værd at gøre, er værd at gøre godt' - og sådan vil vi arbejde med Bruuns Bazaar, udtaler Søren Hanssen yderligere i forbindelse med købet.

Hanssen Brands A/S er del af Hanssen-koncernen, som blandt andet er storaktionær i IC Group A/S, der bygger på Tiger of Sweden, Peak Performance og Malene Birger. Selskabet har tidligere været medejer af Louis Poulsen og ejer i forvejen flere varemærker inden for beklædning, børnetøj, indretning og briller, der bliver drevet på licens, for eksempel Redgreen.

LÆS OGSÅ: Verdensberømt modehus opgiver pels

LÆS OGSÅ: De 10 største modetendenser i marts

LÆS OGSÅ: Slår udsalget dansk mode ihjel?


Henter...