Sko til foråret 2016
Foto: Celine
Eurowoman

Sko til foråret 2016

Sig “babouche”: 11 bud på forårets mest hypede sko

Så bliver det ikke fladere.

Af Anne Nørkjær Bang 22.mar.2016 Mode

Spidse, flade slippers eller "babouche"-sko, som de også kaldes, er for længst blevet udråbt til sæsonens "it-shoe", efter at de er dukket op i kollektioner fra modehuse som Céline, Balenciaga, Opening Ceremony - og flere til.

Skotypen har rødder i traditionel marokkansk beklædning, som hverdagssko for både mænd og kvinder. De er enkle og afslappede i udtrykket og går godt i spænd med de bløde bukser med brede ben og løse, knælange nederdele, som vi også ser mange af i modebilledet for tiden.

LÆS OGSÅ: "Drop de lange schellak negle, lip-lineren og øjevipperne. Det er bare så meget mere sexet med et naturligt look"

Babouche-slippers kan både købes fra eksklusive designerbrands, på gademarkeder og i butikker med tøj og brugskunst fra Nordafrika og Mellemøsten. Og så fås de i alle prisklasser. Flere high street-kæder er også begyndt at have deres bud på the shoe of the season klar i butikkerne.

Her har vi samlet elleve smukke slippers, der er i handlen over foråret, til inspiration:

Celine Babouche V Neck Slipper in Shiny Lambskin: Her har vi slipperen, der er skyld i en stor del af slipper-hypen. Celines smukke slipper i lammeskind rammer tidens skolook klokkerent med sin elegante, spidse snude og lækre kvalitet. 620 euro her.

H&M Conscious Exclusive Slipper: Skoen er en del af H&M's Conscious Exclusive Collection, som kommer i butikkerne 7. april og er lavet i Tencel og økologisk læder med en origamiinspireret sløjfe som dekoration. Conscious Exclusive-kollektionerne plejer at blive udsolgt på ingen tid, og vi tror også, at denne slipper bliver blandt kollektionens mest populære styles. 79,99 euro her.

Acne Studios Amina: Acne Studios bud på slipperen til foråret 2016 er enkelt og tro mod sine rødder med "nedtrådt" hæl" og spids snude. Vi synes, at camelfarven er god, især til sommer med bare ben, men den fås også i en mere klassisk sort. 2725 kr. her. 

Derek Lam Tokyo Embroidered Mule: Derek Lam har begået et af sæsonens smukkeste bud på en slipper med cut-out-detaljer i ruskindet og smukke syninger. Og så er denne farve helt fantastisk. 4619 kr.

& Other Stories Braided Leather Slip-ins: Solide, overgangsko i slipper-version fra & Other Stories med flad snude og blød hæl. Et urbant og moderne take på det marrokanske forlæg. 575 kr. her. 

Zara flad sko med asymmetrisk design: Zara har flere bud på slippers dette forår. Denne er skåret asymmetrisk over foden og har en flad snude - modsat mange af de andre på markedet, som er spidse fortil. Prisen er i den helt lave ende. 199 kr. her. 

Bohemia Decorative Babouch Slippers Grey: Bohemia leverer babouche-slippers af den mere traditionelle facon. De er håndlavede med fine dekorationer i læderet og "nedtrådt" hæl. $32 her. 

Need Supply Co. BaboucheSlides Cream: Need Supply Co. sælger disse klassiske babouche slippers, som er lækre og bløde i læderet og perfekte til sommer med sit lyse og lette look. $62 her.

Asos Make It Happen Pointed Flat Shoes: Asos har selvfølgelig flere bud på sæsonens "it-shoe", her er en version med spids snude og en elastisk overside. 319,14 kr. her. 

Dolce Vita Tia Slides: Babouche-slippers fra Dolce Vita med smukt asymmetrisk broderi og gode detaljer i udskæringen. $130 her. 

Opening Ceremony, prefall 2016-slipper: Vi holder øje med denne smukke slipper fra Opening Ceremonys prefall 2016-kollektion, som endnu ikke er online eller i butikkerne, men "kommer snart", ifølge brandets hjemmeside. Se prefall-kollektionen her.

LÆS OGSÅ: Interview med Hella Joof: "Tilgiv dine forældre. De gjorde det så godt, de kunne."

LÆS OGSÅ: Sneak peek: Her er det bedste fra H&M's kommende Conscious Exclusive-kollektion

LÆS OGSÅ:  "Aldrig har det været så chikt at gå i genbrugsbutikker"


Henter...