Anders Agger om kriser
SPONSORERET indhold

Anders Agger: Man går ikke i stykker af kriser

Anders Agger, kendt fra talrige dokumentarserier på DR, blev kastet ud i voksenlivet tidligere end de fleste og havde allerede tre børn og fast job som 25-årig. Selvom det er seks år siden, han brød med børnenes mor, lever han stadig i et limboland af uafklaret kærlighed.

Af: Louise Gade Sig Foto: Jens Rosenfeldt
11. sep. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Og så har ha stadig ikke helt grejet, hvad der sker med kærligheden, når man går fra hinanden.

– Det er et mysterium, hvordan hende, man næsten ikke har kunnet leve og ånde uden, nogle år senere er hende, man ikke kan leve med. Jeg lærer jeg nok aldrig helt at forstå, hvad det er, der går galt i det mellemstykke. Men det begyndte at gå skævt, da jeg fik tjenestested på DR i København, og vi fastholdt at blive boende her i Ringkøbing som familie. Det blev to verdener for mig – to bobler, som jeg nok var for dårlig til at få til at hænge sammen, og vores forhold blev ramt af noget inerti.

Det klassiske dilemma
Følelsen af at komme hjem til et tomt hus, kalder Anders Agger sit livs ultimative nulpunkt. Men kontakten er vedligeholdt til hans tidligere samlever.

- Selvom det er en del år siden, vi flyttede fra hinanden, er vi blevet ved med at opretholde en eller anden form for kontakt og forhold. Det er det klassiske dilemma mellem hovedet og hjertet: Jeg elsker dig, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan bo med dig. Og det store hug er: Skal vi lade den ligge og komme videre, eller skal vi holde sammen og leve som kærestepar, der ikke bor sammen? Den tygger vi stadig på efter seks-syv år.

Det er okay at være ked af det
Anders Agger har ifølge sig selv ikke altid været god til at vise, når han havde det dårligt.

– Men bruddet lærte mig, at man ikke går i stykker af kriser, og at det er okay at være et sted, hvor alting er svært at forstå. Hvor dine venner og familie og børn ser, at du er ked af det. Det der med at turde tale med andre om det, var rart – ud over at jeg fik lettet min egen dårlige samvittighed, gav det også noget modspil. Som når en af mine venner kiggede på mig og sagde "Anders, du er heller ikke verdens mest gennemsigtige mand". Det er på kanten af at være banalt, men tingene har det med at lægge sig på de rigtige hylder, når der er gået noget tid. Jeg har en rigtigt stor lagermester indeni, som går og ordner og sætter sorgerne ind på de rigtige hylder. Det er fair nok at skubbe glæden væk en gang imellem, for sorgen komplementerer den jo, siger Anders Agger.

Læs hele interviewet med Anders Agger her.