Du lugter af hest – og 9 andre fordomme, som voksne hestepiger hører hele tiden
SPONSORERET indhold

Du lugter af hest – og 9 andre fordomme, som voksne hestepiger hører hele tiden

For mange er interessen for heste nok aftaget med årene, men for nogle af os bliver hestene faktisk ved med at være en del af vores voksenliv – og det giver anledning til en hel del fordomme fra resten af omverden.

Af:: Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Cæcilie Kallehave Jensen
09. aug. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Første gang jeg sad på en hest, var jeg fire år gammel. Det foregik på en mudret mark i det mørke (Nord)jylland. Af uransagelige årsager er det lykkedes mig at holde fast i interessen for heste op igennem mit voksenliv. Det bliver mødt med lige dele afsky og nysgerrighed fra omverden – heldigvis primært nysgerrighed. Det var også tilfældet, da jeg nævnte for min redaktør og resten af redaktionen på ALT.dk, at jeg har en pony stående i Jylland.

MEN udover nysgerrighed afføder pony også en hel del fordomme om voksne mennesker, som har holdt fast i interessen for de 500 kg tunge dyr. De fordomme bliver her be- eller afkræftet af en vaskeægte hestepige på 26 år (når alt kommer til alt, vil vi faktisk helst ikke kaldes hestepiger – kalder du også en pige med en hund for en hundepige???).

1. Vi får alt vores information fra Heste-Nettet

Sandt – men hey, det gør du jo også! Selv Christiane Schaumburg-Müller spørger faktisk Heste-Nettet om råd… 

2. Alle hestepiger har abonnement på Wendy

Det er ved at være en hel del år siden, at vores cykler var opkaldt efter Wendys heste, så vi har da - som de voksne, modne kvinder, vi er – for længst skiftet abonnementet ud – med et til Ridehesten, naturligvis. (Og når vi får brug for at følge livet for Joy og Coco og alle de andre gamle venner, så finder der heldigvis Wendy.dk <3)

3. Vi taler lige så meget om vores hest, som vi taler om vores familie

Hesten er jo en del af familien, så det er der vel ikke noget galt i? Og ja, faktisk ville vi helst flytte på en gård på Fyn sammen med vores hest – og måske vores familie.

LÆS OGSÅ: Alternativ livsstil: Vores måde at leve på giver børnene en følelse af relevans

4. Vi har trailerkørekort og en bil med træk

Det er langt fra alle hestepiger, som tør at transportere deres dyreste eje i en trailer, men en potentiel kæreste får absolut flere plusser i bogen, hvis han har træk på bilen! Hvis han altså får lov at køre med vores dyreste eje (bogstaveligt talt dyreste…)

5. Vi bruger flere penge på hesten end på os selv

Har du set, hvor stort et dyr, det er!? Det koster mange penge at holde dem sunde og raske. Og så er det jo bare heldigt, at vi slet ikke behøver at bruge så mange penge på at vedligeholde vores eget ydre – hesten holder os glimrende sprød!

6. Vores heste får bedre foder, end vi selv gør

True dat. Vi har i hvert fald imponerende godt styr på sammensætningen af vitaminer og mineraler i hestens foder - men det ville måske ikke være en dum idé, hvis vi læste liiiiidt mere op på vores egne vitaminer?

LÆS OGSÅ: Vitaminer - bliv klogere på de vigtigste vitaminer og mineraler

7. Alt vores fritid bliver brugt i stalden

Hestepiger kan være svære at lave aftaler med, for to timer i stalden er ikke det samme som to timer udenfor stalden – derfor kan du godt ligge mindst en time til, når en hestepige siger to timer.

8. Det er ikke hårdt at ride

Har du set en hestepiges lår- og mavemuskler? Det er hårdt arbejde at styre et 500 kg tungt dyr! Eller prøve at muge ud i en hesteboks – det giver flere armmuskler end en time i fitness!

9. Vi har for mange penge

Det er klart en af de dyre sportsgrene, men vi har altså ikke nødvendigvis flere penge mellem hænderne end gennemsnittet – men vi prioriterer benhårdt, så der altid luft i budgettet til uforudset dyrlægeregninger. Alligevel kunne de fleste hestepiger sikkert have godt af at kigge budgetterne igennem

10. Vi lugter altid lidt af hest

Det meste af vores tøj har nok været med i stalden et smut... Efterhånden har vi dog fundet ud af, hvordan vi skal vaske, så vi kan undgå, at duften (ja, det ER en duft!) hænger ved i ALT vores tøj. 

Anbefalet til dig