Vibeke Dorphs brevkasse

Foto: Getty Images Jeg kan ikke slå min elskerinde ud af hovedet. Hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

"Jeg har været min kone utro det meste af sidste år, mens hun var gravid med vores første barn"

Jeg har været min kone utro, mens hun var gravid med vores første barn, der nu er født. Affæren er slut, men jeg kan alligevel ikke slå min elskerinde ud af hovedet. Hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Hjemmet brevkasse

Jeg har brug for at spørge dig om nogle ting. Det handler om utroskab. Ganske kort: Jeg har været min kone utro det meste af sidste år, mens hun var gravid med vores første fælles barn, der nu er født.

Jeg har været sammen med min kone i 10 år, og jeg har ellers aldrig været sammen med andre. Kvinden, jeg indledte en affære med, vi blev ret vilde med hinanden. Hun er selv gift, men vi fik meget voldsomme følelser for hinanden. Hun er 35 år, mens jeg selv er 27, og vores forhold varede i ni måneder. Det var hende, der valgte at slutte det. Jeg tror ikke, hun kunne overskue vores forhold til sidst og derfor valgte sin familie derhjemme.

Sagen er bare, at jeg tænker på hende konstant og savner hende. Jeg kan ganske enkelt ikke slå hende ud af hovedet. Vi har ikke haft kontakt siden, og jeg har været fuldstændig nede med flaget. Er det normalt at have det sådan? Kan du eventuelt give mig nogle råd til, hvordan jeg vinder hende tilbage igen? Eller er det sådan, at når hun har afsluttet forholdet, så er det for altid. Tror du måske, at hun også tænker på mig?

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Hjælp, jeg bliver ved med at skrive med fremmede piger, selvom det sårer min kæreste hver gang.

Min kone kender godt til vores forhold. Hun har været fuldstændig knust og ked af det, men hun elsker mig og vil ikke undvære mig. Vi har nu fået vores lille datter, der snart fylder et år. Har du et råd til, hvad jeg gør og tror du, at jeg på nogen måde kan få min elskerinde tilbage igen?

Vibeke Dorph svarer

Når jeg læser din mail, kan jeg ikke lade være med at spekulere på, hvordan det kan være, at du tilsyneladende er mere optaget af dit nu afsluttede forhold til din elskerinde end af din egen lille families velbefindende.

For tanken om, hvordan din kone må have det og har haft det i de forløbende år, er svær at se bort fra. Hun må jo have følt sig utroligt alene. Men skyldfølelse løser ingenting. Derfor vil jeg i stedet kraftigt opfordre dig til at tage en aktiv beslutning om, hvorvidt du vil blive i dit ægteskab eller ej. For det er også dit ansvar som mand og far at sørge for, at din familie har den tryghed, de mere end nogensinde har brug for lige nu.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Jeg tabte mig 12 kilo efter min skilsmisse og har mistet alle mine veninder

Mht. din tidligere elskerinde, så kan jeg jo ikke udtale mig om, hvorfor hun valgte at slutte jeres forhold. Min erfaring er dog, at de fleste kvinder bryder med mænd, når de er følelsesmæssigt færdige med dem, og da følelser ikke er sådan at lave om på, så gå ud fra, at hendes beslutning står fast.

Var jeg din elskerinde, så ville jeg nok også tænke mig om en ekstra gang, før jeg kastede alt over bord for din skyld. For når nu du har ladet din gravide kone alene om ansvaret for både graviditet, fødsel og barn, mens du dyrkede din elskerinde, hvordan vil du så ikke kunne finde på at behandle hende en dag?

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Min kæreste siger, at han har brug for tid uden mig

Jeg kan heller ikke lade være med at tænke, at den forstående familieforøgelse måske har udløst en slags fødselsreaktion i dig? Har din elskerinde været en rus, du flygtede ind i, fordi du ikke har følt dig parat til at blive far? Hvis det forholder sig sådan, så skynd dig til din læge og få hjælp. Under alle omstændigheder, så stop med at spilde mere tid på din elskerinde. Se hellere på, hvad der sker inde i dig selv, siden du opfører dig så umodent og desperat, som du gør lige nu.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Utroskab og Kærlighed