De kendtes billeder er blevet hacket
Foto: Alamy De kendtes billeder er blevet hacket.

Hackkede nøgenbilleder

Kendte kvinder: fra lækkede sextapes til hacking af nøgenbilleder

Et sandt mareridt udspillede sig mandag, da over 100 kendte kvinders nøgenbilleder blev hacket og delt på nettet.Ofrene var blandt andre Kate Upton, Kirsten Dunst, Jennifer Lawrenc og Rihanna.

Vi har igennem de sidste 10-15 år efterhånden set en del private nøgenbilleder og "sextapes" fra kendisser som for eksempel Paris Hilton og Kim Kardashian. Det blev nærmest set på som en kendistrend, og mange mistænkte de kendte for bevidst at lække de frække optagelser og spekulere i pr og omtale.

Men denne gang er der ikke tale om hverken det, eller at nogle tæt på stjernerne har tippet pressen eller solgt billeder. Der er tale om decideret tyveri. Chefredaktør Michael Rasmussen fra Her&Nu tvivler på, at de kendte ser lækket af deres private billeder som god pr.

- Helt ærligt, så tror jeg ikke, at det er noget, de berørte stjerner kalkulerer med, er god pr for dem. Det er grimt og nedværdigende at blive udstillet på den måde, som det er sket her.


Hackeren får 15 minutters berømmelse

De amerikanske myndigheder tager hackersagen meget alvorligt og har meldt ud, at de har i sinde at forfølge alle, der deler de stjålne billeder på nettet.

Men hvorfor overhovedet skaffe sig adgang til kendissernes billeder og dele dem med hele verden, når der ikke engang er nogen økonomisk fortjeneste ved at lække dem gratis til sider som 4chan, der var det første website, som viste billederne? Ifølge Michael Rasmussen er det et statement fra hackerens side:

- Dem, der gør det her, ved jo, at alle vil tjekke et billede ud af en nøgen kendis. Og specielt, hvis det er lidt forbudt. Hackeren får sine 15 minutters berømmelse. For stjernen, der skal igennem det her, er det ydmygende.

Du kan læse mere om sagen om de hackede billeder her. Og pas lige på, hvor du gemmer dine billeder - se gode tips i faktaboksen.

LÆS OGSÅ; Derfor er Miley Cyrus' VMA-stunt en kæmpe succes! 

Undgå hacking - Beskyt dine billeder

• Gem ikke meget følsomme oplysninger i iCloud.
• Krypter følsomme oplysninger.
• Gør din adgangskode stærk (ikke Ole12345).
• Del ikke noget der ikke må komme videre.

Kilde: Mobilsiden.dk   

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur