Kadeau Bornholm

Foto: PR På Kadeau Bornholm kan du spise middag under åben himmel.

Restauranter udendørs servering

6 skønne spisesteder, hvor du kan spise udenfor

Middag i det fri er rendyrket luksus på en dejlig sommerdag. Så her har vi fundet seks af de af bedste spisesteder, hvor "the sky is the limit" – men der er selvfølgelig også plads til at kravle indenfor, hvis en lille byge skulle kigge forbi.

The Standard – Hos ­Almanak

Moderne dansk restaurant med frokost, middag og komplet barservice fra tirsdag til søndag. Udendørsserveringen ved kajkanten er en af byens oaser, der står i fin kontrast til Nyhavns hektiske stemning lige rundt om hjørnet.

Mad
Nyd en hurtig frokost med smørrbrød for eksempel kartoffel, ramsløg og sprøde løg til 110 kr. eller måske jomfruhummertatar med agurk og østers til 170 kr., og så er der både kød- og vegetarpålæg og naturligvis ost og dessert. Til aften kan du nyde den fulde oplevelse med hele fem serveringer valgt af køkkenet til 545 kr.

Åbningstider
Tirsdag-fredag kl. 12.00-24.00
Til frokost er køkkenet åbent fra kl. 12.00-15.00
Til aften er køkkenet åbent fra 17.30-22.00

Bonusinfo
Almanak ligger i stueetagen i The Standard, helt ud til vandet. Fra april til september kommer vandet tættere på, når de åbner terrassen og tilbyder 50 siddepladser under åben himmel med en vidunderlig udsigt. Restauranten har 100 siddepladser Indendørs.

Havnegade 44, 1058 København K
Tlf. 7214 8808
Thestandardcph.dk/almanak

Café Stranden

Ligger bogstaveligt på stranden! Lige dér hvor Henne bliver til hav, tæt ved Kjærgård Plantage og ved det vilde Vesterhav. Stedets navn vækker måske associationer i retning af iskiosk, men det ér en vaskeægte restaurant med plads til 150 mennesker fordelt ude og indenfor til både frokost og aften. Indretningen er på en gang klassisk og moderne og Peter Carlsen har udsmykket væggene med strandmotiver.

Mad
Her satser man på lokale råvarer og har Finn og Karen som leverandører af alt spiseligt fra den vilde natur i området – urter, kantareller, karljohan, skørhat m.m. Frokostkortet byder f.eks. på skindstegt torsk på fennikel med dildkartofler og safransauce til 175 kr. Om aftenen f.eks. dampede hvide asparges med vesterhavsrejer og hollandaise til 147 kr. Og så er der Arla Unikas oste, desserter og is. I vinterperioden, når Café Stranden holder lukket, leverer de mad ud af huset her kan retterne kombineres efter ønske og koster som femretters 565 kr. eller som treretters til 395 kr. pr. person.

Åbningstider
Cafeen kl. 10.00 - 22.00
Restaurant 11.30 - 16.00 og 17.30 - 20.30
Lørdag og søndag - brunch fra 10.00 - 12.00

Bonusinfo
Til Café Stranden hører også en iskiosk med 20 forskellige hjemmelavede is af øko-mælk.

Strandvejen 490, 6854 Henne
Tlf. 7525 4100
Cafestranden.dk

LÆS OGSÅ: Restauranter: Københavns 10 bedste nye spisesteder

Spisehuset 56°

Det forekommer, at man er meget langt uden for byen, men faktisk er man både "ude på landet" og meget, meget tæt på byen – og det er bare sidste stop med havnebussen før Operaen. Det er lidt som at sidde ude og spise i sin egen have, og her ved Spisehuset 56° er her i det hele taget meget hjemligt – på den rigtig gode måde.

Mad
Klassisk frokostbord, som kan deles med hele bordet. Menuen består bl.a. af sild, koldrøget laks, hønsesalat, fiskefilet, oste, kompot, pickles og krydderfedt til 275 kr. pr. person. Der er også en sæsonmenu på tre retter til 275 kr. plus samt et herligt frokostkort, der også byder på lette anretninger til 95-120 kr. Om aftenen er der en sæsonmenu på tre retter til 325 kr. pr. person, eller 750 kr. inkl. vinmenu, kaffe/te og sødt. Derudover findes der en gourmetmenu med velkomstchampagne, snacks, fem retter, vinmenu, kaffe/te og sødt til 1.500 kr. eller med saft til 1.200 kr.

Åbningstider
Variende åbningstider igennem sommeren, så hold øje med hjemmesiden.

Bonusinfo
Operamenuen på to retter til 250 kr. skal forudbestilles, og alle søndage er der et frokostarrangement kl. 13 under temaet "Smag på søndagen". Menuen er en overraskelse, og køkkenet har frie hænder til at eksperimentere, testprøve menuelementer, servere klassikere eller lade kokkeeleverne overtage for en dag.

Krudtløbsvej 8, 1439 København K
Tlf. 3116 3205
Spisehuset56grader.dk

Nimbs Brasserie i Tivoli

Brasseriet ligger tæt på Tivolirevyen, og fra balkonen har du fredagens bedste udsigt til Fredagsrock i Tivoli. Man sidder fuldstændig fantastisk midt i den gamle have, og her hersker der præcis den skønhed og ro, som man ellers skal lede efter andre steder i Tivoli. Man kan sidde i solen, og man kan sidde i skyggen, hvis regnen siler ned. Vær dog opmærksom på, at det er ikke muligt at rykke indenfor i tilfælde af dårligt vejr, men balkonen vil være delvist overdækket med parasoller.

Mad
Kl. 7 står de klar med den friskbryggede kaffe, juice og dagens aviser. Og hver dag tilbyder de en lækker morgenmadsbuffet til 255 kr, eller hvis du hellere selv vil bestemme, findes der også et bredt udvalg af andre klassiske morgenmads-
retter f.eks. hjemmelavede pandekager til 55 kr. Retterne på frokostkortet skifter løbende, da de tager udgangspunkt i sæsonens råvarer, men nyd f.eks. Fines de Claire-østers med grillet citron og vinaigrette 3 stk. til 95 kr. eller en dagens fisk med årstidens grønt til 245 kr. og slut af med en bagt citrontærte med sprød karamel og citrusurter til 95 kr.

Åbningstider
Morgenmad: Mandag til søndag kl. 7.00-11.00
Frokost: Mandag til fredag kl. 12.00-16.00
Middag: Mandag til søndag kl. 17.00-22.00

Bonusinfo
Lørdag og søndag er frokostkortet udskiftet med kagebord med tre seatings, som kræver reservation.

Bernstorffsgade 5, 1577 København V
Tlf. 3375 0750
Brasserie.nimb.dk

LÆS OGSÅ: Aarhus' bedste restauranter: 10 steder, du skal gå efter

Kadeau Bornholm

Omgivet af stranden, havet, og skoven ligger denne lille, skønne restaurant. Selve restauranten ligner udefra en forvokset iskiosk – og det var det rent faktisk også oprindeligt. Nu er det så også en af landets bedste restauranter, der både inde og ude har udsigt til en af Nordeuropas bedste strande. Kadeau Bornholm er et stykke dansk gastrohistorie af næsten Noma-lignende dimensioner.

Mad
Kadeau byder på masser af bank. Bornholmerbank 1.100 kr. – 8 retter med kaffe og sødt, og med vin og bobler, slipper man ekstra 1000 kr. eller 600, hvis man hellere vil prøve deres most og juice. Bornholmerbank byder bl.a. på østers, persille, solbærblad, kammusling, peberrod, gul bede, lam, kalv, blomme, æble, rose, æble, sødskærm, havesyre og rabarberrod. Nysgerrigheden er vækket og det samme er appetitten forhåbentlig. Og så er der naturligvis også
Pederskerbank til 800 kr. for fem retter med kaffe og snacks.

Åbningstider for 2017
Variende åbningstider igennem sommeren, så hold øje med hjemmesiden

Bonusinfo
Sandet ved Dueodde blev engang brugt til timeglas, så fint og rent var og er det. Husk badetøj, og husk, at vandet næsten altid er iskoldt, men at det er dejligt – bagefter!

Baunevej 18, 3720 Aakirkeby
Tlf. 5697 8250
Kadeau.dk

Brøndums Hotel

Gå direkte igennem hotellets hall og udenfor i den helt vidunderlige store og lukkede gårdhave, og tag plads i de hvide Drachmann-havemøbler med rød- og hvidternede duge på bordet. Mere dansk kan det næsten ikke blive, og man kan simpelthen fornemme historiens vingesus. Hverken stærk sol eller regn kan stoppe udespisningen – man folder bare de store parasoller ud.

Mad 
Tag ikke til Brøndums for at få det sidste nye eksperimenterende, men kom for det superklassiske i den helt skarpe version – både til frokost og aften – ikke mindst lokale skagensklassikere som stegt rødspætte med tyttebær til 235 kr. og Madam Brøndums fiskesuppe med pocheret fisk til 165 kr. Eller måske bare en almindelig klassiker som æggekage med bacon og purløg til 165 kr. Frokostudvalget består ellers af det velkendte, danske smørrebrød. Aftenkortet byder ud over a la carte med klassikerne også altid på en sæsonmenu, hvor kokken kan folde vingerne ud og vise sin kunnen over i alt tre retter til 920 kr. med vinmenu.

Åbningstider
Alle ugens dage hele året rundt kl. 11:30-17:00 og kl. 18:00-21:00

Bonusinfo
Hotellets originale spisesal med malerier af alle skagensmalerne kan ses på Skagens Kunstmuseum, som er genbo til hotellet.

Anchersvej 3, 9990 Skagen
Tlf. 9844 1055
Broendums-hotel.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Restaurant, Guide, Café og Ferie i Danmark