Berlin: Gode rejsetips til oplevelser i Tysklands hovedstad

Ich bin ein Berliner!

Er du ligesom John F. Kennedy lidt pjattet med Tysklands smukke hovedstad, så skal du læse med her, hvor ALT.dk guider dig igennem den historiske magtcentral.

Vi giver dig de bedste tips til undergrunds-oplevelser, vores kulinariske erfaringer og ideer til hyggelige slentreture.

Der er noget for alle – både familien, kæresteparret og til veninde-turen.

Gute Reise!

Læs mere

Berlin er et mekka for madører, historie-nørder og os, der bare gerne vil på en hurtig smuttur uden at blive ruineret.

Blandt historiske gader, gammel arkitektur og levn fra Anden Verdenskrig, er du sikret en oplevelse, der hænger ved, længe efter du er vendt hjem.

Men storbyen er ikke blot en tur ned i historiebøgerne.

I den tyske hovedstad kan du også slentre gennem den flotte zoologiske have, indånde den politiske sfære ved Rigsdagen, shoppe dig fattig på Kurfürstendamm eller mærke undergrundsstemningen i de kreative kvarterer.

Mulighederne er mange – ja, næsten uendelige.

Heldigvis kan du vende tilbage til en af Europas største metropoler igen og igen.

De bedste restauranter i Berlin

Du gør klogt i at udforske den spirende madkultur i den tyske hovedstad. Her kan du nemlig spise dig mæt i meget mere end schnitzler, currywurst og sauerkraut.

Vi giver dig redaktionens bedste bud på gode restauranter – lige fra nachos til vietnamesiske retter og lækre, fedtede burgere.

Ferie behøver dog ikke være lig med fedtet mad, kalorieholdige fadøl eller en generel usund linje. Vil du gerne holde formen selv på ferien, guider vi dig her til, hvordan du får en sund weekend i storbyen.

Vil du hellere bruge pengene på oplevelser og shopping, guider vi dig også til, hvor du kan spise dig mæt for en slik.

Det skal du se på 24 timer

Har du kun et døgn i den smukke hovedstad, kan det være svært at vælge ud mellem de mange muligheder. Bare rolig, vi har allerede gjort fodarbejdet. Her og her guider vi dig til, hvordan du får mest muligt ud af tiden.

Du kan også tage med sangerinde Agnes Obel på tur gennem det mere langsomme Berlin. Hun viser dig de steder, hvor der er plads til fordybelse og ro – og grønne fingre.

BerlinFoto: Getty Images.

Berlin med børn

Metropolen findes også i børnehøjde. Her er nemlig fyldt med legepladser og parker, ligesom det er nemt at komme rundt med klapvogn.

Skal du have ungerne med på ferie, giver vi dig her fem tips til børnevenlige aktiviteter i den tyske storby. Aktiviteterne er i øvrigt også sjove for barnlige sjæle. 

Skal sønnike have én på opleveren, kan du også lade dig inspirere af journalist Søren Sorgenfris far-søn tur med seksårige Otto

5 ting, du skal se

  1. Brandenburger Tor
  2. Holocaust mindesmærket og museet
  3. Rigsdagen
  4. Kurfürstendamm
  5. Berlin Zoo/Tiergarten