Bedste restauranter i Berlin
SPONSORERET indhold

Hvor skal du spise lækker mad i Berlin? Her er seks gode bud

Vi har fundet en række restauranter og madboder i det hippe Berlin, som du med god grund kan lægge vejen forbi.

Af: Sara Wilkins Foto: Getty
20. feb. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Bevares. Det kan godt være, at steder som Paris og Rom traditionelt set er mere berømte for deres udsøgte køkken end den historiske magtcentral Berlin. Men du gør klogt i at udforske den spirende madkultur i den tyske hovedstad, der byder på meget mere end sauerkraut, schnitzel og currywurst.

Og så ruinerer det heller ikke kontoen at komme dertil. Du kan nemlig flyve til Berlin t/r for under 1.000 kr. (sponsoreret)

Vi har fundet seks madsteder i Berlin, du ikke går galt i byen med.

Santa Maria

Hvis du kan lide ost og nachos (og hvem kan ikke det?), er Santa Maria det helt rigtige sted for dig. Den lille, pulserende mexicanske diner ligger i Berlins trendy Kreuzberg-kvarter og serverer farverige tacos og enchiladas fuld af smag i et tætpakket rum, hvor der er fuld tryk på atmosfæren – og lydniveauet. Deres nachos serveres med en grøn eller rød salsa og frisk ost på toppen, og vi lyver ikke, når vi siger, at du virkelig ikke må snyde dig selv for en portion eller tre af det snaskede vidunder. Hvis du besøger restauranten under happy hour (fra kl. 19-21), er der desuden lækre margaritas til den nette sum af 5 Euro. Ja, bitte!

Adresse: Santa Maria, Oranienstr. 170, 10999 Berlin

Åbningstider: Fra kl. 12 til "sent"

Silo Coffee

På denne trendy café i Friedrichshain-kvarteret lige ved Boxhagener Platz serveres den slags morgenmad, bloggerne elsker at Instagramme – frisk avocado, pocherede æg og glinsende pølser anrettet fint og farverigt på tallerkenen. Portionerne er relativt store og så fulde af smag, at du sagtens kan leve med det hipsterland, du utvivlsomt er havnet i. Her kan du blive tanket godt op på energi, inden Berlin skal udforskes.

Adresse: Silo Coffee, Gabriel-Max-Straße 4, 10245 Berlin

Åbningstider: Fra kl. 8.30-17.

Rejsepriser er et af de firmaer, der tilbyder billige rejser til Berlin. (sponsoreret)

Monsieur Vuong

Indrømmet, du får næppe prisen for ”mest originale restaurant-valg” med et besøg på denne lille vietnamesiske perle, der efterhånden er blevet lidt af en legende i Berlin. Restauranten er dog bestemt et besøg værd, hvis du er ude efter klassiske nudelretter og pho-suppe som et pit-stop mellem shopping og museumsbesøg. Restauranten ligger et stenkast fra Alexanderplatz og er på ingen måde stor gourmet, men de stemningsfulde omgivelser – skarpe orange vægge, et stort akvarium med farverige fisk og billeder af selveste Monsieur Vuong – gør den til et sted, man ikke lige glemmer. Husk at slutte middagen af med deres udsøgte mango lassie, der er gulere end solen. Du vil ikke fortryde det.

Adresse: Monsieur Vuong, Alte Schönhauser Str. 46, 10119 Berlin-Mitte

Åbningstider: Fra kl. 12-23.

Burgermeister

Mange nævner The Bird, når jagten på den perfekte burger sætter ind i Berlin. Men du må ikke lade din næse – eller dine tænder – gå denne lille burger-perle forbi. Burgermeister serverer en saftig og sprød burgerbøf, der er grillet til perfektion i meget berlinske omgivelser på Oberbaumstraße, et stenkast fra Spree-floden. Her får du næppe en siddeplads, hvis du ankommer midt i myldretiden - til gengæld får du al den ketchup og mayo, du kunne ønske dig til dine pomfritter. Der er gode chancer for at blive mæt, for der bliver hverken sparet på bøf eller tilbehør i den populære burgerbod, der klart er et besøg – og evt. ventetid – værd.

Adresse: Burgermeister, Oberbaumstraße 8, 109997 Berlin

Åbningstider: Fra kl. 10-03.

Beuster Bar Berlin

Hvis du er på udkig efter en hyggelig restaurant med lækker fransk-inspireret mad og en stemning, der hverken er for afslappet eller for formel, så er Beuster et godt valg. Den dæmpede belysning og venlige betjening vil lynhurtigt få dig til at føle dig hjemme, inden du sætter tænderne i klassiske retter som moules frites og lækker, mør and eller svin i høj kvalitet til yderst rimelige priser.

Adresse: Beuster Bar Berlin, Weserstrasse 32, 12045 Berlin

Åbningstider: Fra kl. 18.

Mustafa's Gemüse Kebap

Hvis du - ligesom mange andre turister - halser rundt fra museum til museum i midtbyen, og sulten pludselig melder sig, kan det godt betale sig af stå af metroen ved Mehringdamm-stoppet og få dig en kebab, du ikke finder herhjemme. Mustafas Gemüse-kebab er et lækkert alternativ til den mere velkendte Döner-kebab, fordi den er stopfyldt med grøntsager og frisk käse, der får mundvandet til at løbe.

Adresse: Mustafas Gemüse Kebap, Mehringdamm 32, 10961 Berlin

Åbningstider: Fra kl. 10-02, bortset fra lørdag, hvor de har åbent til kl. 03.15.

God fornøjelse!

Anbefalet til dig