Man føler sig fjernt fra storbyens larm i den indre gård på Elligton Hotel
Man føler sig fjernt fra storbyens larm i den indre gård på Elligton Hotel

Et døgn i Berlin

Et døgn i Berlin

Frokost på The Duke, kinesisk kunst på museet Martin Gropius Bau og kaffepause i Tiergarten. De mange fredfyldte åndehuller gør Berlin attraktiv om sommeren.

10.00 En god kop kaffe
I Barcomi’s Deli i de hyggelige Sophie-Gips-Höfe tæt på de mere kendte Hackesche Höfe serverer mad-iværksætteren og kogebogsforfatteren Cynthia Barcomi kaffe med cheesecake og andet lækkert bagværk. De rå lokaler vidner om, at her tidligere har været bl.a. symaskinefabrik.

Barcomis.de, U-bahn Weinmesterstrasse11.00 Kinesisk kunst
Folk står i kø foran museet Martin Gropius Bau for at se udstillingen af den kinesiske kunstsuperstar og systemkritiker Ai Weiwei, som bl.a. har fyldt det smukke centrale rum med tusindvis af kinesiske taburetter og hængt en mobile af cykler under loftet. Kan ses til 7. juli. Til 10. august er her desuden en David Bowie-udstilling, udlånt fra Victoria and Albert Museum i London.

Berlinerfestspiele.de, U-bahn Potsdamer Platz13.00 Cool lunch
Selv om elegante Ellington Hotel ligger i den travle Nürnberger Strasse, føler man sig fjernt fra storbyens larm i den indre gård med cool loungestemning, hvor hotellets restaurant The Duke serverer en veltillavet to-retters frokost med en flaske mineralvand og kaffe for 17 euro. Nyd også de fine arkitektoniske detaljer indenfor i den fredede 1920’er-bygning.

Ellington-hotel.com, U-bahn Wittenbergplatz15.00 Shopping
Lige rundt om hjørnet i Tauentzienstrasse 7 har den succefulde japanske butikskæde Uniqlo netop åbnet sin seneste flagshipstore. Konceptet er enkelt: Lækkert basistøj som cashmerestrik, skjorter i hør og silke, chinos, t-shirts og dunjakker i så mange farver, at det er umuligt at vælge. Heldigvis er priserne så rimelige, at man har råd til mere end én af hver slags.

Uniqlo.com, U-bahn Wittenbergplatz17.00 Pause under træerne
Ved Café am Neuen See i Tiergarten kan man leje en robåd eller bare tage sig en øl eller en kop kaffe. Udefra ser cafeen ikke ud af meget, men det skal man ikke lade sig snyde af. Her er skøn, afslappet stemning både udenfor under de høje trækroner og inde i selve restauranten på køligere dage. Prøv også deres gode Flammkuchen (Alsace-versionen af pizza).

Cafeamneuensee.de, U-bahn Tiergarten20.00 Spis og sov godt
Nogle gange kan man være heldig at få et ophold på det femstjernede Hotel Bristol Kempinski for under 800 kr. pr. nat – inklusive fri adgang til pool- og fitnessområdet. Hotellets restaurant Reinhards’s med moderne fransk brasseristemning og udsigt til Kurfürstendamm serverer god mad til rimelige priser i forhold til den eksklusive beliggenhed.

Kempinskiberlin.com, U-bahn Uhlandstrasse

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Berlin