Berlin med børn
SPONSORERET indhold

5 steder, du skal besøge i Berlin med dine børn

En af de storbyer, der er et oplagt valg til en ferie med børn, er skønne Berlin. En by fyldt med legepladser og parker, som er billig, og hvor det er nemt at komme rundt – også med klapvogn. Her får du 5 tips til børnevenlige aktiviteter i Berlin.

Af: Mette Andersen
05. jan. 2018 | Børn | ALT.dk

Du har sikkert allerede været forbi turist-klassikerne i Berlin, så her får du i stedet 5 bud på sjove steder, du kan besøge med dine unger.

 1. Berlin Zoo
 2. East side Gallery
 3. Rittersport museet
 4. Computerspilsmuseet
 5. LEGO World

Derfor skal I vælge Berlin

 • Billig transport: Man kan flyve til Berlin t/r for under 1.000 kr. (sponsoreret)
 • Offentlig transport (og taxaer) er billige og nemt tilgængelige i Berlin. Særligt sporvogne er smarte, når man har klapvogn/barnevogn med.
 • Det er billigt at gå ud og spise, og der er cafeer, restauranter og kaffebarer på alle hjørner.
 • Det er en sikker og tryg by, som på mange måder minder om København.
 • Der er rig mulighed for at få en på opleveren for både børn og voksne.
 • Der er små hyggelige markeder overalt, hvor man kan slentre med børn.
 • Legepladser og parker er kendetegn for Berlin.

Rejsepriser er et af de firmaer, der tilbyder billige rejser til Berlin. (sponsoreret)

1. Berlin Zoo

Berlin Zoo, som er placeret i Tiergarten, er en af de mest artsrige zoologiske haver i verden med 16.000 dyr fordelt på 1500 arter. Parken er super flot indrettet og kæmpestor, og der er kræset for dyrevelfærden. De danske zoologiske haver blegner ift. dette fantastiske sted, som har i nærheden af tre millioner besøgende årligt. Et super sted til en hyggelig familieudflugt, hvis vejret er med jer.

2. East Side Gallery 

Man kan ikke besøge Berlin uden at opsøge bare en lille bid historie, og her er East Side Gallery et rigtig godt bud, når man har de mindste med. Det kan være barsk at berette om Anne Frank og holocaust, men med dette 1,3 km. lange graffitimalede stykke Berlinermur, kan man gå en tur i bydelen Friedrichshain-Kreuzberg langs med floden Spree og kigge på et farverigt stykke historie, mens man fortæller lidt om den mur, der engang delte Tyskland i to. 

3. Rittersport museet

Her er den perfekte aktivitet til chokoladeelskere, nemlig Rittersports Flagship Store i Berlin Mitte. Et helt hus fyldt med chokolade, der blandt andet huser en chokoladecafe med et menukort fyldt med Rittersport. Prøv fx Rittersport med marcipan i flydende form eller en lækker chokoladefondue. Børn mellem 7 og 18 år kan få lov til at lave deres egen Rittersport med alt hvad det indebærer af ingredienser og indpakning, og i husets museum kan I blive klogere på chokoladens historie.

4. Computerspilmuseet

Velkommen til det første europæiske museum, der viser video- og computerspil gennem tiden i form af 300 forskellige objekter. Her kan voksne, såvel som børn, få en på opleveren og lege med kæmpe joysticks og old school flippermaskiner. Tag dine børn med til en verden, der både vil imponere og overraske. Perfekt aktivitet på en regnvejrsdag. Læs mere her

5. Lego World

Under det famøse Sony Center ved Potsdamer Platzligger et kæmpe indendørs LEGO legeland, som har åben hele året rundt (kun lukket den 24. dec). Her er LEGO biografer, dinosaurer, karruseller, biler, magiske eksperimenter og generelt bare rig mulighed for at slippe kreativiteten løs. 

Tidligere var punkt 4 miniaturemuseet, men denne udstilling er desværre lukket.

Anbefalet til dig