24 timer i Berlin
Foto: Karin Gråbæk, all over m.fl Kreuzberg

Efterårsferie i Berlin

Inspiration til efterårsferien: Det kan du nå på 24 timer i Berlin

Der er altid noget nyt at komme efter i danskernes favoritstorby. Se hvad du kan nå på 24 timer.

10.00 Kunst-hopping
Museer og gallerier er næsten ikke til at komme udenom. En lokal kunstkender anbefaler galleri WAGNER + PARTNER, som har et fint miks af moderne fotokunst og malerier, og Mila Kunstgalerie, der fokuserer på modefotografer og særprægede malere fra hele verden.
Galerie-wagner-partner.com, Milakunst.com


12.00 Litterær frokost
Nu vi er kulturelle, er det oplagt at besøge Literaturhaus Berlin, som ligger centralt tæt på Kurfürstendamm. Huset har en rigtig fin café med en superhyggelig og smuk gårdhave.

Literaturhaus-berlin.de


13.30 Shopping
Friedrichstraße er virkelig lang, og her ligger alle de store mærkevarebutikker og -kæder. Byens traditionelle handelsgade, som er et besøg værd, hvis man vil ose i stormagasiner som Galeries Lafayette og Galeria Kaufhof.LÆS OGSÅ: Se Leonora Christina Skovs Berlin


15.00 Fang byens puls
Men hvis man mere er til Berlins hippe bohemecharme, er det værd at hænge ud i Kreuzberg-området, som er spækket med sjove caféer, barer og butikker med unge eksperimenterende designere omkring Boxhagener Platz.


15.30 Kaffepause
Spraglede caféer frister på brostensbelagte gadehjørner og små alleer med træer. Bar Bruegge er indrettet med falmet velour og mørkt træ som en cool vintagedagligstue. Om aftenen bliver her mikset gode drinks.

Bruegge-berlin.de


16.00 Avantgarde
Gemt inde i en gårdhave, som det ofte er tilfældet med fede avantgardebutikker, ligger Voo, som er en oplevelse. Mellem de typiske berlinerkrakelerede vægge finder man australske, skandinaviske, franske mærker... og ikke mindst det lokale ”Don’t shoot The messenger”.

Blog.vooberlin.com


18.00 Hæng ud på hotel
Man kunne sagtens vælge at spise middag på f.eks. den romantiske Café Jacques (Maybachufer 8). Men vi har valgt at hænge ud på det übercool Soho House Berlin, hvor man kun kan komme som medlem eller hotelgæst (priser fra 130 Euro). Vi skal nå lidt forkælelse i den berømte Cowshead Spa, spise i restauranten, drikke drinks på toppen og måske endda snuppe en dukkert i udendørspoolen på taget omgivet af kreative typer.

Sohohouseberlin.de

9.00 (kun søndag) Lopper og genbrug
Berlinerne har tæft for genbrug. En tur på loppemarked er altid en sjov måde at møde byens sjæl på via handlende, der sælger alt fra billigt skrammel til unikt vintage. Flohmart am Mauerpark på Bernauer Strasse 63-64 er et af de største. Som ekstra bonus ligger det langs en bevaret del af Berlinmuren.
Mauerparkmarkt.de

LÆS OGSÅ: 24 timer i Wien: det skal du se

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Berlin