Kalder alle loppe-elskere: Her er 12 genbrugsbutikker du skal kende

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Mildt, Bæredygtig Beklædning, Kirppu, LarasLoppefund, LuksusBank, Ohanashop.dk, Ora Mora Vintage, Rivages luxury , re-love.dk, Reusers, SassyLAB, We Do Vintage.

Kalder alle loppe-elskere: Her er 12 genbrugsbutikker du skal kende

Gamle klæder er guld værd. Og hvis du elsker at finde genbrugsguld, så er den her guide for dig! Hvor går du helst hen? Måske du kan få ny inspiration her!

Det er for længst blevet det nye normale. At klæde sig i genbrugsgemmere, som flere (måske også dig?) har en formidabel evne til at give et nyt liv igen-igen ved at kombinere med egen garderobe. Er du også typen, som er dygtig til det, og som helst shopper i ’genneren’? Så kan du her få inspiration til, hvor dit næste besøg skal gå hen!

Genbrugskvalitet til mændenemildt_.jpg

Skal det (ikke) være nemmere for mænd at købe flot genbrugstøj i god kvalitet? Det er Mildt’s vision, som netop sælger genbrugstøj til mænd gennem deres webshop og via deres fysiske butik i Aarhus. Udover at gøre det nemmere for mænd at købe flot genbrugstøj, så ønsker de også at gøre det nemmere for dem at træffe et mere bæredygtig valg, når det kommer til tøj.

Selvom Mildts fokus er på mænd, kan der sagtens være guld at finde for alle køn. Så leder du efter kvalitets-genbrugstøj til din kæreste, ven, bror, dig selv eller en helt femte, så kig forbi den nye genbrugsbutik i Aarhus eller besøg mildt.dk.

Der er altid et udvalg på over 500 stykker tøj.

Online genbrugsbutik, Bæredygtig BeklædningBaeredygtigBeklaedning.jpg

Vil du gøre dine shoppingvaner grønnere? Så besøg Bæredygtig Beklædning, som er en online genbrugsbutik, hvor du både kan købe og sælge secondhandtøj. Du kan finde unikke vintagesager og mærkevarer til de specielle lejligheder, men også jeans til hverdag og sportstøj til den ugentlige træning. Hele ideen med Bæredygtig Beklædning er at skåne klimaet og gøre folks shoppevaner grønnere - derfor går 10% af salget til Naturfonden.

Iværksætteren bag konceptet, Pianna, samler tøj fra forskellige sælgere og inspirerer på Instagram til sammensætninger af forskellige genbrugsfund. I den bæredygtige ånd sendes din ordre kun i genbrugspapkasser, så vi sammen kan gøre en forskel – også når vi shopper.

Lækkert, billigt og bæredygtigtkirppu_design_uden_navn_4.jpg

Loppefund giver dig mulighed for at skabe et unikt hjem, der kan reflektere præcis, hvor særlig du er - ved at fremhæve din personlige stil. Og de sidste par år er loppefund i indretningen blevet mere og mere moderne – vi forstår helt sikkert godt hvorfor.

Med loppefund kan du indrette med god samvittighed; det er nemlig langt mere bæredygtigt, når du køber ting med historie. Over hele landet kan du besøge Kirppu-butikker fyldt med loppefund, der bare venter på at hjælpe dig med at give dit hjem den helt rigtige stemning. Og så har de åbent 361 dage om året! What’s not to like.

Et univers af genbrugLaras_laras-614x450.jpg

Flotte nips og møbler, finurlige og charmerende gamle brugsgenstande. Det er netop det univers, du træder ind i, når du besøger LarasLoppefund, hvor loppefund atter får chancen for at skabe glæde og skønhed i dit hjem. Der er alt fra almuemalede skohorn til kurvemøbler og smukke keramiske vaser af både kendte og ukendte kunstnere. Lidt har herlighederne dog tilfælles, for alt er genbrug og nøje udvalgt til glæde for loppe-elskere i hele landet.

Den lille hyggelige kælderbutik er virkelig et besøg værd, men flere kunder benytter sig også af både Instagram, Facebook og hjemmesiden, hvor der dagligt kommer nye lopper.
Så er du til retro, genbrug og unikt design, så følg LarasLoppefund.

LuksusBank secondhand butik i AarhusLuksusbank_bil.jpg

I et råt og cool lokale i Brabrand, 6 kilometer fra Århus centrum, ligger Luksusbank. Oprindeligt en garage, som nu er forvandlet til en flot secondhandbutik på 320 kvadratmeter med salg af secondhandtøj til kvinder og et lille udvalg af interiør og møbler, som står i butikken som en del af indretningen.

Her kan du få inspiration til at forny dit hjem eller dit klædeskab, og butikken har åbent alle hverdagen inkl. lørdag (dog lukket mandag), men det er også muligt at købe online – bliv inspireret på deres Instagram eller Facebook.

Hvis du vil sælge ud af dit klædeskab eller andet, så book en stand til tøj og sko eller en reol til dine smukke ting og sager via deres hjemmeside.

Secondhand i børnestørrelserohana.jpg

Genbrug er et hit .... men det må gerne være nemt! I 2019 stiftede Natascha et online secondhand-koncept, Ohanashop.dk, hvor du kan finde tøj til børn i str. 50-164 og til kvinder i str. XS-5XL. Der er altid minimum 6000 styles på webshoppen, som er kvalitetstjekket – for alt tøj er ifølge Natascha sorteret for huller, pletter, forvaskninger og alt det imellem.

hjemmesiden kan du klikke lækre styles hjem, når du har tid, overskud og når det passer ind i din hverdag.  Alt tøj fra Ohanashop.dk er med hul- og pletgaranti, der gives 14 dages returret og vi tilbyder fri fragt ved køb over 499 kr.

Klassiske musthaves med et urban twistoramora_alt_final.jpg

Ora Mora Vintage er en online vintageshop med et udvalg af tidløse og klassiske musthaves, som har et urban twist. På deres hjemmeside finder du et bredt, velassorteret sortiment af håndplukket produkter. Alle produkter bliver nøje udvalgt for at leve op til deres høje kvalitetsstandarder og gennemgående stil.

Brandet bryster sig af at bidrage til en bedre og mere bæredygtig shoppingadfærd ved at gøre det nemmere og mere inspirerende at shoppe en fuld genbrugsgarderobe. Tjek Instagramprofilen @oramora_vintage, hvor der er inspiration at hente dagligt.

Særligt udvalgt secondhandtøj: re-loveree-love.jpg

Leder du efter nøje udvalgt secondhand? Så er re-love.dk helt klart et sted, du skal aflægge et besøg. Her sælger de secondhandtøj, sko og accessories - både fra deres onlineunivers og fra deres fysiske butik i hjertet af Middelfart.

Her er alt særligt udvalgt af kvinderne der står bag re-love, og du kan finde high end-luksusvarer, såvel som klassiske items & high street-tilbehør til fornuftige priser. re-love sender fragtfrit ved køb over 500 kr., og du har altid 14 dages fuld returret. 

Vi er Reusers - er du Reuser?reusers_614_x_450px_v2.jpg

Reusers vision er at få cirkulær garderobe i fokus. 

Reusers er et univers for kvinder, som fra kun 15 kr./dag kan leje sig ind på en af de 200 stande og sælge ud af tøj, sko, accessories og nips.

Reusers åbnede i 2019 og er én af Aalborgs bedste secondhand butikker. 

Konceptet er blevet så stor en succes, at kunder oftets må påregne lidt ventetid på for at (s)hoppe med på Reuser-trenden.

Reusers henvender sig til alle aldersgrupper og alle størrelser - hvadenten det er xxs eller plussize.
Hold øje med Reusers her, og se, hvornår den dukker op i din by. Reusers søger lige nu franchisetagere landet over, så sidder du med en iværksætter i maven, kan du læse mere om franchise muligheder her 

Reusers har også en lillesøster: Little Reusers, som er et reuseunivers med alt til børn.

Følg Reusers på Instagram, hvor du hver dag kan shoppe med online.

Vi er Reusers - er du?

Kvalitetssikret secondhandsassylab_looks_1892.jpg

Har du også længe været på udkig efter en webshop, hvor du nemt kan købe kvalitetssikret og lækkert secondhand tøj?

SassyLAB.dk kan være svaret på din søgen. I deres brugervenlige webshop finder du flere tusinde secondhand-varer fra flere end 2.500 forskellige modebrands. Du kan søge blandt de mange varer med filtre - så det er nemmere at sortere. Præcis som du er vant til, når du bestiller nyt tøj online.

Når du køber genbrugstøj på SassyLAB.dk får du din pakke efter 1-2 dage. Så kan du altid prøve tøjet derhjemme, og falder det ikke i din smag, så kan du returnere det i op til 30 dage.

Unikt fund til garderobenwe_do_vintage.jpg

Chanel, Louis Vuitton og Prada. We Do Vintage er dit online-univers for køb af luksus-secondhand-designertasker. De tilbyder et bredt udvalg af autentiske tasker samt accessories, som alle er håndplukket og elsket af dem selv.

Nok er We Do Vintage en onlineshop, men ejeren Sidse elsker at yde en personlig service og være til stede, når kunderne har brug for det. Sidse sætter stor pris på at give kunderne tryghed både før, under og efter købet og nyder at møde sine kunder på Instagram, over telefon eller i sit showroom.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tøj, Secondhand, Bæredygtighed og Shopping