#fatyoga
SPONSORERET indhold

Er du for tyk til at dyrke yoga? – Nix, det mener disse 15 inspirerende kvinder ikke

Af: Tilde Mariann Broge-Starck
07. jul. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Har du modelkrop, pæreform, bildæk eller bukser i størrelse 50. Ingen af delene skal hindre dig i at sætte fødderne på en yogamåtte. Det beviser en række yogadyrkende kvinder, der har sat sig for at sprede det positive budskab og deler billeder af sig selv i yogastillinger under hashtagget #fatyoga på Instagram. Faktisk er hashtagget brugt mere end 8.000 gange i skrivende stund.

- Mange overvægtige mennesker har haft forfærdelige oplevelser i normale yogastudier, hvor læreren antager, at de er begyndere, ikke vil røre ved dem eller er nedladende og ser dem gennem sine egne fordomme, sagde Ragen Chastain, der selv er overvægtig og idrætsudøver til avisen The New York Times i april.

LÆS OGSÅ: 9 kampagner med kvinder i undertøj, der vil få dig til at elske din krop

Måske det er derfor, at Instagram-budskabet om, at yoga er for alle bliver understøttet af, at der i mange amerikanske byer skyder yogastudier op med navne, der indikerer, at de med lidt ekstra kilo på sidebenene også er velkomne. I byen Nashville er der f.eks. et studio ved navn Curvy yoga, i Austin kan du finde Heavy Weight Yoga og i New York er der både Mega Yoga og Buddah Body Yoga.

- Inspirationskilden for yogaentusiaster var nærmest udelukkende piger på en hvid strand med kun lidt tøj på og supermodelkroppe. Det var ikke kun overvægtige, der følte, at yoga ikke kunne være for dem. Også de hvide, rige, slanke kvinder som kom i mit yogacenter, kunne ikke genkende sig selv i det overvældende perfekte billedet, de blev påtvunget via medierne, siger yogainstruktør Vibeke Klemetsen til websitet Kvinneguiden.no.

- Yoga i sig selv handler ikke om vægttab eller udseende, men om både mentael og fysiske forbedringer, hvor følelsen af at kunne mestre yogaen står i centrum. Yoga er for mig min personlige lykkepille, og jeg bliver så glad af at se flere forbilleder i alle størrelser komme frem, siger hun til sitet.

Se de mange billeder af inspirerende kvinder, der i den grad mestre yoga uanset hvad nålen på badevægten viser.

LÆS OGSÅ: Her er de kurvede kvinder du skal følge på Instagram 

Et billede slået op af @biggalyoga den 4. Jun 2015 kl. 10:55 PDT

Et billede slået op af @justsmileandnod den 6. Jul 2015 kl. 4:22 PDT

Et billede slået op af @quietforge den 5. Jul 2015 kl. 2:59 PDT

En video slået op af @peachie808 den 10. Maj 2015 kl. 7:40 PDT

LÆS OGSÅ: Kvinder med bløde maver og lår i bølgegang ¬- derfor taler alle sammen om denne video

LÆS OGSÅ: 12 smukke kendisser over 40

LÆS OGSÅ: Du bliver ikke lykkelig af at være slank