læs alt om:

Hækleskole

27. juli 2015 Håndarbejde

Farveskift når du hækler

Har du ikke prøvet at hækle med flere farver, kan farveskiftene virke lidt udfordrende. Følg vores tekniktegninger, så er du sikker på et flot og professionelt resultat.

mere om Hækleskole
Henter...

Hvis du er nybegynder, er det en fordel at lære hækleteknikken at kende. Hæklemasker er løkker, som trækkes igennem hinanden med hæklenålen. Der er 4 grundmasker i hækling:

• Luftmasker, er når garnet trækkes igennem en allerede dannet løkke
• Kædemasker, bliver dannet, ved at nålen stikkes ned i en opslagning af luftmasker og føres under arbejdsgarnet, som trækkes tilbage gennem maskeløkken og løkken, der er på nålen
• Fastmasker, dannes ved at nålen føres ned i en maskeløkke, arbejdsgarnet trækkes tilbage gennem løkken og slås igen om nålen, og trækkes så igennem de to løkker på nålen
• Stangmasker, der dannes, ved at garnet slås rundt om nålen, som så stikkes ned i en maskeløkke. Herefter trækkes arbejdsgarnet igennem maskeløkken, hvorefter det igen slås om nålen og trækkes igennem de sidste to løkker på nålen. Der kan udvikles mange forskellige variationer af disse grundmasker.

Her på alt.dk. hjælper vi dig med at blive bedre til at hækle med vores hækleskole. Indhold og hækleopskrifter på alt.dk. er fra Eurowoman, Hjemmet, Hendes Verden, ALT for damerne, FIT LIVING og Boligliv.