Acai-sorbet med sprød topping
SPONSORERET indhold

Acai-sorbet med sprød topping

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne mørklilla, cremede ”is” lavet på bl.a. acaibær og frosne bananer fås overalt i Brasilien. 1 stor portion eller to små.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
18. jan. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 stor spsk acaipulver
2 frosne bananer
½ citron, saften heraf
½ citron, skal heraf
2 bløde dadler, gerne medjool
3 spsk frosne blåbær
½-1 dl vand eller æblejuice

topping:
2 spsk store kokosflager
1 spsk ristede hamp-, chia- eller sesamfrø
½ banan i skiver
evt andet af sæsonens friske frugt skåret i tern eller skiver

Sådan gør du

Topping:
Rist kokosflagerne 1-2 min i ovnen ved 180 grader, vær opmærksom på tiden, de bliver hurtigt brune. Sæt til side. Rist de små frø på en pande, indtil de begynder at give lyd fra sig og hoppe lidt på pande. Tag dem ligeledes af, og sæt til side.

Iscreme:
Blend alle ingredienserne til acai-cremen sammen til en cremet og sorbetagtig konsistens, skrab den ud i en skål, top med kokosflager, frø, bananer og evt. andet frisk frugt eller bær, hvis sæsonen er til det, og servér med det samme. Det er også superlækkert med lidt sprød honningristet mysli på toppen, hvis man synes om det.

TIP Frys dine overmodne bananer, og gem til denne iscreme, smoothies eller kager. Tag skrællen af, inden de kommes i frysepose.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Nem chokolademousse