Vaniljeis med nougat, æbler og rosmarin
SPONSORERET indhold

Vaniljeis med nougat, æbler og rosmarin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rosmarin i en dessert lyder måske sært, men sammen med syrlige æbler og sød nougat er det faktisk en ren himmerigsmundfuld.

Af: Mette Helbæk Foto: Stine Christiansen / Skovdal
07. feb. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Is:
6 æggeblommer
150 g rørsukker
½ dl fløde
2 vaniljestænger, korneneheraf

Nougat:
100 g nødder
1,5 dl sukker
20 g smør
4 æbler
4 stilke rosmarin, finthakket

Sådan gør du:


Is: Pisk alle ingredienser til isen sammen, til de har konsistens som en lind flødeskum. Hæld isen på isforme af silikone, hvis du har, eller brug små skåle eller syltetøjsglas. Frys isen i minimum 4 timer.

Nougat: Sæt ovnen på 180 grader, og bag nødderne cirka 10 minutter, til hinderne kan løsnes. Kom nødderne i et viskestykke, og rul dem rundt, til hinderne er faldet af. Fordel sukkeret på en pande, og smelt det, mens du ryster panden indimellem, så det ikke brænder på. Kom smørret på, og rør rundt med en ske. Kom de afhindede nødder på panden, og rør rundt igen. Hæld de færdigkaramelliserede nødder over på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Hak dem groft.

Tag isen op i god tid, inden den skal spises. Skær æblerne i tynde skiver, og server dem oven på isen sammen med nougat og rosmarin.

PRØV OGSÅ: Fastlavnsboller med creme