Opskrift på ærtesuppe
SPONSORERET indhold

Ærtesuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
02. okt. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 tsk olivenolie + 2 tsk smør
1 hakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
1 courgette i tern
3 dl ærter
500 g broccoli i buketter
salt, friskkværnet peber
dild, kørvel og persille
6 dl grøntbouillon
2½ fløde 9% evt. syrnet fløde.

Servering:
4 skiver rugbrød i trekanter
8 kammuslinger
1 tsk olivenolie
dild.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    500 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    47 %

Sådan gør du

Varm olie og smør i en gryde og sautér løg og hvidløg heri et par minutter under omrøring. Kom courgetter, ærter og broccoli i gryden, krydr med salt og peber og rist videre under omrøring i ca. 3 minutter. Tilsæt krydderurter, hæld bouillon over og lad det hele snurre 20-30 minutter, til grønsagerne er helt møre.

Blend suppen med fløde og smag til med yderligere krydderier.
Rist rugbrødet.

Dup kammuslingerne tørre og rist dem hurtigt på en pande i varm olivenolie. Krydr med salt og peber og anret dem på rugbrødet.

Servér suppen med frisk dild og de lækre ristede kammuslinger på rugbrød.