Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt
Et klassisk match, der altid vinder.
Ingredienser
3 gulerødder
1½-2 squash
olivenolie til stegning af grøntsager
1-2 fed finthakket hvidløg
1½ tsk fintrevet citronskal
bladene af 3 kviste timian
salt og peber
1 kg fisk, f.eks. torsk, kuller, helleflynder, kulmule eller anden hvid fisk
salt, peber og lidt olivenolie
2 spsk finthakket skalotteløg
lidt olivenolie
1½ dl hvidvin
2-2½ dl piskefløde
½-1 spsk dijonsennep
salt, peber og lidt citronsaft
½ dl plukket dild
Tilbehør: kogte kartofler eller brød.
Sådan laver du fisk med hvidvinssauce:
Skræl gulerødderne, og skær gulerødder og squash i små tern. Steg gulerødder og squash på en pande med lidt olivenolie i nogle minutter til det er let mørt. Krydr med hvidløg, citronskal, timian, salt og peber.
Skær fisken i 6-8 portionsstykker og kom stykkerne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken kort før servering i ovnen 10-12 min. ved 185 grader.
Steg skalotteløg ved svag varme i en lille gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidvin og lad det simre, til der kun er 1/3 del af vinen tilbage i gryden. Hæld fløde i gryden og kog det, indtil det bliver cremet i konsistensen. Tag gryden af varmen og pisk lidt dijonsennep i saucen. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
Anret grøntsagerne, et stykke bagt fisk og en skefuld hvidvinssauce på tallerkenen og drys med plukket dild. Spis fisken sammen med kogte kartofler eller brød.
Prøv også: Salat med marinerede druer og stegt vagtel