Bagt selleri med dilddip
SPONSORERET indhold

Bagt selleri med dilddip

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bagt selleri kræver stort set ikke forberedelsestid, sellerien skal bare bages mør, og den bløde selleri skrabes ud af skrællen ved bordet. Godt tilbehør til fisk og alle slags kød.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
06. okt. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(tilbehør til 4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 5 min.
Bagetid: 1-1½ time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 knoldselleri
ca. 300 g groft salt
Dilddip:
2 dl cremefraiche 18%
3 spsk olivenolie
1 bundt dild
salt og peber

  1. Skur sellerien for det værste jord, men den behøver ikke at være pinlig ren. Kom groft salt i et lille ovnfast fad og skub sellerien ned i saltet, så den står godt.
  2. Bag sellerien i ovnen ved 190 grader i 1-1½ time, afhængigt af størrelsen. Den er færdig, når man kan prikke i den med en lille spids kniv uden at mærke modstand.
  3. Dilddip: Rør cremefraiche med olivenolie og finthakket dild og smag dressingen til med salt og peber.
  4. Skær toppen af sellerien ved servering og skrab den møre selleri ud med en ske ved bordet. Servér med dilddip.