Banankage med karamel
Foto: Columbus Leth
Hjemmet

Banankage med karamel

Banankage med karamelsovs

Har du bananer, der er ved at være for brune og modne, kan du lave denne kage i stedet for at smide dem ud. Det er en lækker, saftig kage med varm karamelsovs over.

Af Mai Knauer 28.sep.2017 Mad

45 MIN.

1 bageform på 1 liter

3 æg
1 dl farin
1 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
75 g blødt smør
100 g hvedemel
25 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
2 modne bananer

Karamelsovs:
2½ dl sukker
4 spsk. smør
2½ dl piskefløde

Sådan bager du banankage med karamelsovs

1. Pisk æg, farin, sukker og vaniljesukker sammen til en fin æggesnaps i en skål.

2. Kom æggemassen i en foodprocessor sammen med smørret, og blend det godt.

3. Tilsæt mel, kokosmel og bagepulver, og blend det hurtigt sammen.

4. Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i dejen.

5. Hæld dejen i en smurt sandkageform beklædt med bagepapir.

PRØV OGSÅ: Banan tarte tatin

6. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-40 min.

7. Kom alle ingredienser til karamelsovsen i en lille tykbundet gryde, rør dem hurtigt sammen, og varm sovsen igennem i ca. 8-10 min., til den tykner.

8. Server kagen lun med den varme sovs over. Eller kold med den størknede sovs som et lag frosting på kagen.

TIP

Et alternativ til karamelsovsen er 100 g god, mørk chokolade, der smeltes forsigtigt og fordeles over kagen.

Henter...