Banh mi thit: Vietnamesisk sandwich med krydret kebab
En vietnamesisk variant af den klassiske skinke- ost-sandwich med masser af knald på smagen.
Ingredienser
1 stort baguette eller to mindre
Gulerodspickles:
1 dl lagereddike
75 g sukker
1 tsk salt
½ frisk rød chili
2 mellemstore gulerødder i tynde strimler
Kebab:
400 g hakket kalv og flæsk
1 stængel citrongræs
2 små fed hvidløg, fintrevet
2 spsk sød soja
3 spsk fish sauce
½ tsk salt
3 spsk vegetabilsk olie
Tilbehør:
1 bundt frisk mynte
1 bundt frisk koriander
1 agurk
1 bundt forårsløg, i
ca. ½ dl god mayonnaise
1 lime, saften herfra
Sådan gør du
Gulerodspickles:
Kog eddiken op med sukker, salt og chili. Hæld lagen over gulerødderne, når sukker og salt er opløst. Lad dem stå og trække ca. 45 min, indtil lagen er kølet af.
Kebab:
Fjern de yderste blade på citrongræsstænglen, og skær resten i små tern. Bland hakkekød, citrongræs, hvidløg, soja, fish sauce og salt sammen til en fars. Ælt den et minuts tid eller to, til den bliver let sej i konsistensen. Form kødet til fire aflange frikadeller på ca. 10 cm, og steg dem i olien i ca. 5 min, til de er gyldne over det hele. Tilbehør: Skyl krydderurterne og dub dem tørre, snit forårsløgene fint. Skræl agurken, del den på langs, og fjern kernerne. Skær den i skiver på skrå på ca. 1 cm. Rør mayonnaisen med limesaft. Del baguetten i fire stykker, og skær hvert stykke over på tværs. Smør med et tyndt lag mayo, læg nogle skiver agurk, del frikadellerne på skrå på den lange side, og læg dem oven på agurken, og top med syltede gulerødder, masser af friske krydderurter og forårsløg. Servér straks.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: 3 kalorierlette fiskretter