Blommetrifli med hasselnødder
SPONSORERET indhold

Blommetrifli med hasselnødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker dessert.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
10. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 glas)

Ingredienser

400 g sveskeblommer uden sten
100 g sukker
12 makroner
Creme:
2½ dl sødmælk
25 g sukker
½ vaniljestang (kornene og stangen)
1 æg
1 spsk majsstivelse (maizenamel)
1½ dl piskefløde
2 tsk hakkede hasselnødder
Pynt:
Stevia eller citronmelisse

  1. Kog 400 g sveskeblommer uden sten i ca. 10 min. med 100 g sukker ved svag varme under omrøring, til de er møre og slipper saft.
  2. Knus 12 makroner og kom dem i bunden af 4 portionsglas. Fordél blommer og saft i glassene.
  3. Creme: Kom 2½ dl sødmælk, 25 g sukker, ½ vaniljestang (kornene og stangen), 1 æg og 1 spsk majsstivelse (maizenamel) i en gryde. Pisk ingredienserne til cremen godt sammen og kog under omrøring i ca. 4 min. Rør cremen igennem og afkøl den helt i køleskab.
  4. Fjern vaniljestangen. Pisk 1½ dl piskefløde til flødeskum og vend det i cremen. Fordél på toppen af portionsglassene ved servering.
  5. Drys 2 tsk hakkede hasselnødder på hver portion. Pynt evt. med blade af stevia (sødurt) eller citronmelisse.