Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ingredienser:
500 g hakket kalve- og svinekød
2 tsk groft salt
3-4 spsk hvedemel
2 æggehvider
ca. 2 dl mælk
friskkværnet peber
Karrysovs:
2 spsk smør
2½ spsk hvedemel
1 spsk karry
4-5 dl kogevand fra kødbollerne
1 bundt grønne asparges (stykker på 4-5 cm)
1 bundt forårsløg (stykker på 4-5 cm)
Rispilaf med ristede peberfrugter:
4 dl langkornede ris (ca. 375 g)
150 g skalotteløg eller gult løg (finthakket)
2 spsk olie
6 dl bouillon eller letsaltet vand
1-2 røde peberfrugter (tern)
2 tsk olie til stegning
- Kødboller: Rør kødet sejt med salt. Rør gradvist mel, derefter æggehvide og mælk i, til farsen er smidig. Stil den i køleskabet i ca. 30 min., og rør evt. mere mælk i.
- Form kødbollerne med en ske, og kom dem i næsten kogende letsaltet vand. Lad kødbollerne koge ca. 15. min., eller til de stiger op til overfladen af vandet.
- Rispilaf: Steg løgene klare i olie i en gryde, tilsæt risene og lad dem opsuge fedtstoffet, krydr med salt og hæld vand i gryden. Kog risene møre under låg, ca. 20 min. Steg peberfrugt i olie på pande og bland i rispilaffen.
- Karrysovs: Smelt smør og lad det opsuge mel og karry. Tilsæt gradvist kogevandet og pisk godt. Kog sovsen igennem ca. 5 min. med stykker af asparges og forårsløg. Tilsæt kødboller og smag til med salt. Servér med rispilaf med peberfrugter.