Bradepandekage med bær og marengs
SPONSORERET indhold

Bradepandekage med bær og marengs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frisk og lækker sommerkage med bær og marengs.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(1 kage, 12-16 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 70 min.
Dej:
125 g smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
125 g marcipan
Fyld:
250 g solbær
250 g ribs
125 g mandler
1 stang vanilje
250 g sukker
4 æggehvider, ca. 125 g
2 spsk. majsstivelse

  1. Fór en bradepande (20 x 30 cm) med bagepapir og tænd ovnen på 180 grader.
  2. Rens bærrene og tør dem i køkkenrulle. Rist mandlerne i 3-4 min. på en tør pande og hak dem groft.
  3. Dej: Rør smør og sukker luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen. Bland mel med bagepulver og salt og rør det i dejen. Riv marcipanen groft og vend den i. Fyld dejen i formen og sæt den midt i den opvarmede ovn i ca. 20 min.
  4. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem i sukkeret. Pisk æggehviderne stive og pisk vaniljesukkeret i, så massen bliver sej. Vend majsstivelse, bær og mandler i marengsmassen og fordél det over den halvbagte kage. Glat overfladen med en palet og bag kagen i yderligere ca. 45 min. – læg evt. stanniol over, hvis overfladen bliver mørk.
  5. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og stil formen til afkøling på en rist i 10 min. Løft kagen ud af formen og stil den til afkøling på en rist.