Brændende kærlighed med løg, svampe og salvie i brunet smør
SPONSORERET indhold

Brændende kærlighed med løg, svampe og salvie i brunet smør

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mormorklassikeren brændende kærlighed består normalt af kartoffelmos serveret med løg og bacon. Her får klassikeren en sund opgradering, som oven i købet er vegetarisk.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
10. mar. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Mos:
500 g selleri, skrællet og groft skåret
500 g kartofler, skrællet og groft skåret
50 g smør, skåret i tern
evt. lidt af kogevandet
salt

Kærlighed:
100 g svampe, f.eks. champignon eller bøgehatte
4 løg, skåret i små tern
200 g gulerødder, skåret i små tern
200 g persillerødder, skåret i små tern
200 g rosenkål skåret i halve eller kvarte
100 g smør
1 tsk salt og groftkværnet peber
1 bundt salvie

Sådan gør du:

Mos:
Dæk selleri- og kartoffeltern med vand, og lad dem koge møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra men gem lidt. Tilsæt smørret, og mos med et piskeris, en håndmixer eller en kartoffelmoser. Smag til med salt, og juster evt. tykkelsen med kogevandet.

Kærlighed:
Skær/riv svampene i mindre stykker, og rist dem på en tør, varm pande i 2 min. Skru ned for varmen, og tilsæt de øvrige grøntsager samt smørret. Drys med salt og peber. Lad det hele stege, til smørret dufter af nødder. Tilsæt salviebladene, og lad dem stege med de sidste 2 minutter. Servering: Server de stegte grøntsager og det brune smør på toppen af mosen. Kværn gerne mere peber ud over retten.

PRØV OGSÅ: Grøntsagsspaghetti puttanesca