Brændende kærlighed med løg, svampe og salvie i brunet smør
Mormorklassikeren brændende kærlighed består normalt af kartoffelmos serveret med løg og bacon. Her får klassikeren en sund opgradering, som oven i købet er vegetarisk.
Ingredienser
Mos:
500 g selleri, skrællet og groft skåret
500 g kartofler, skrællet og groft skåret
50 g smør, skåret i tern
evt. lidt af kogevandet
salt
Kærlighed:
100 g svampe, f.eks. champignon eller bøgehatte
4 løg, skåret i små tern
200 g gulerødder, skåret i små tern
200 g persillerødder, skåret i små tern
200 g rosenkål skåret i halve eller kvarte
100 g smør
1 tsk salt og groftkværnet peber
1 bundt salvie
Sådan gør du:
Mos:
Dæk selleri- og kartoffeltern med vand, og lad dem koge møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra men gem lidt. Tilsæt smørret, og mos med et piskeris, en håndmixer eller en kartoffelmoser. Smag til med salt, og juster evt. tykkelsen med kogevandet.
Kærlighed:
Skær/riv svampene i mindre stykker, og rist dem på en tør, varm pande i 2 min. Skru ned for varmen, og tilsæt de øvrige grøntsager samt smørret. Drys med salt og peber. Lad det hele stege, til smørret dufter af nødder. Tilsæt salviebladene, og lad dem stege med de sidste 2 minutter. Servering: Server de stegte grøntsager og det brune smør på toppen af mosen. Kværn gerne mere peber ud over retten.
PRØV OGSÅ: Grøntsagsspaghetti puttanesca
Tip:
Du kan komme alle slags rodfrugter i mosen. Det er dog vigtigt, at mængden af kartofler beholdes, da mosen ellers nemt bliver meget tynd.