Bruchetta med butterbeanmos og chorizo-løg
Okay – det lyder måske ikke super sexet. Men det er virkelig godt. Jeg har brugt groft flute, men rugbrød er også glimrende! Rist det sprødt med lidt olivenolie i ovnen, hvis du vælger den model.
Ingredienser
Af Louisa Lorang
Butterbeanmos:
500 g butterbeans (eller hvide bønner), kogte
½ fed hvidløg
½ dl olivenolie
3-4 spsk citronsaft
50 g revet parmesan
evt. ¼- ½ dl koldt vand
salt
Løg og chorizotopping:
200 g fast chorizo
2 løg, gerne bananskalotter
olivenolie
salt
lidt estragon, hakket
Brød:
½ -1 groft, godt brød
olivenolie
2 fed hvidløg
salt
estragon
parmesan
Sådan gør du
Mos: Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft, parmesan og evt. lidt koldt vand. Smag til med salt.
Topping: Pil skindet af chorizoen, og skær den i tern. Steg den i lidt olivenolie på en varm pande, sammen med 2 løg i skiver. Lad det hele stege stille og roligt i 12-15 minutter, til chorizoen er let sprød, og løgene bløde. Smag til med salt og estragon.
Brød: Skær brødet i skiver, dryp det med lidt olivenolie, og grill det på en varm grillpande. Gnid det sprøde brød med lidt råt hvidløg. Top med butterbeanmos, chorizoløg og lidt estragon og parmesan.
TIP: Disse små bruchettaer er perfekte som forret eller som snack. Nyd gerne et glas kold øl til.