Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 rulle butterdej (250 g)
300 g hakket kød
1 spsk olie
1 rødløg (finthakket)
1-2 fed hvidløg (finthakkede)
1 chili (finthakket, uden frø)
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
3 spsk rosiner
1 bdt persille (hakket)
1 æg til pensling
2 spsk sesamfrø (eller birkes)
- Brun kødet på en pande med olie og bryd det med en palet. Tilsæt rødløg, hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge) og steg under omrøring 5 min. Tilsæt krydderier og hæld det over i en skål. Tilsæt rosiner og persille.
- Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud og del den i 4 rektangler (12 x 20 cm). Fordél kødfyldet på dejstykkerne på langs. Fold dejen over fyldet og tryk kanterne godt til med en gaffel.
- Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og drys med sesam eller birkes.
- Bag dem i ovnen 15-18 min. Tag dem ud, skær dem i tykke skiver og servér.