Chokoladebrownie med karamelcrunch
Foto: Columbus Leth
BoligLiv

Chokoladebrownie med karamelcrunch

Chokoladebrownie med karamelcrunch

Del på

Verdens bedste kombination: chokolade og karamel. Vi lover dig, at denne brownie er den ultimative kagenydelse, næsten ren konfekt.

Af Lone Kjær 22.feb.2016 Mad


Chokoladebrownie med karamelcrunch

Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(16 stykker)

Chokoladebrownie:
100 g mørk chokolade
125 g smør
175 g brun farin
2 æg
100 g hvedemel
1 spsk. kakaopulver

Karamelcrunch:
150 g sukker
150 g smør
½ dl piskefløde
1 spsk. honning
3 spsk. hvedemel
150 g saltede blandede nødder, hakket


1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Hak chokoladen, og kom den i en gryde sammen med smørret. Smelt blandingen ved svag varme, og tag gryden af varmen.

3. Kom brun farin, æg, hvedemel og kakaopulver i en skål, og rør sammen med den smeltede chokolade til en ensartet dej.

4. Fordel dejen i en form, ca. 20 x 20 cm, foret med bagepapir, og bag brownien i ca. 20 min.

5. Kom sukker, smør, fløde, honning og hvedemel i en gryde, og kog op under omrøring. Kog karamellen i ca. 5 min. Tag gryden af varmen, og vend nødderne i karamellen. 

6. Fordel karamellen over brownien. Bag kagen i ovnen i ca. 10 min. Afkøl kagen, før den skæres ud.

► SE OGSÅ: Karamel-kanelsnegle
► SE OGSÅ: Tiramisu med karamel
► SE OGSÅ: Citrontærte med karamel og marengs

Del på
Kommentarer (0)

Henter...