Chokoladekage med mandler
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
17. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(Ca. 8 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 50 min.
Fryse-egnet
200 g smør
225 g (3 dl) sukker
6 æg (mellem)
200 g mandler
200 g mørk chokolade
1 spsk mel
2 spsk hakket syltet
appelsinskal eller reven skal fra 1 appelsin
Pynt:
sigtet flormelis og chokoladepynt

  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggeblommerne i én ad gangen. Hak mandlerne meget fint, og hak ligeledes chokoladen meget fint. Bland mel og reven appelsinskal i mandelchokoladeblandingen.
  2. Pisk æggehviderne stive. Rør mandel-chokoladeblandingen i smørsukkermassen og rør halvdelen af hviderne i. Vend resten af hviderne i til sidst.
  3. Hæld dejen i en velsmurt springform, 22 cm i diam. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 45-50 min. Kagen vil falde lidt efter bagningen og stadig være lidt blød på grund af chokoladen.
  4. Når kagen er blevet kold og skal serveres, drysses den med sigtet flormelis og pyntes med chokoladefigurer.