Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 50 min.
Fryse-egnet
200 g smør
225 g (3 dl) sukker
6 æg (mellem)
200 g mandler
200 g mørk chokolade
1 spsk mel
2 spsk hakket syltet
appelsinskal eller reven skal fra 1 appelsin
Pynt:
sigtet flormelis og chokoladepynt
- Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggeblommerne i én ad gangen. Hak mandlerne meget fint, og hak ligeledes chokoladen meget fint. Bland mel og reven appelsinskal i mandelchokoladeblandingen.
- Pisk æggehviderne stive. Rør mandel-chokoladeblandingen i smørsukkermassen og rør halvdelen af hviderne i. Vend resten af hviderne i til sidst.
- Hæld dejen i en velsmurt springform, 22 cm i diam. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 45-50 min. Kagen vil falde lidt efter bagningen og stadig være lidt blød på grund af chokoladen.
- Når kagen er blevet kold og skal serveres, drysses den med sigtet flormelis og pyntes med chokoladefigurer.