Chokoladelagkage
SPONSORERET indhold

Chokoladelagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
17. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 15 min,
Bundene er fryse-egnede


Bunde:
125 g smør
200 g (2½ dl) sukker
3 æg (mellem)
75 g mørk chokolade
125 g (ca. 2 dl) mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1½ dl cremefraiche (18 %)


Fyld:
3 dl piskefløde
2 spsk brun farin
1 spsk pulverkaffe
3 spsk cognac
50 g chokolade (hakket)


Pynt:
150 g flødechokolade eller mørk chokolade
150 g hvid chokolade
3 dl piskefløde

  1. Rør det blødgjorte smør med sukker og rør æggene i ét ad gangen. Smelt chokoladen og rør den i. Bland bagepulver og vaniljesukker i melet og rør det i dejen sammen med cremefraiche.
  2. Fordel dejen i 3 smurte lagkageforme. Bag dem øverst i ovnen ved 190 grader i 10-15 min. Lad dem svale.
  3. Fyld: Pisk fløden til skum med farin og pulverkaffe. Vend cognac og chokoladestykker i. Læg fyldet mellem bundene.
  4. Pynt: Smelt flødechokoladen og bred den ud over den øverste bund. Smelt den hvide chokolade og kom den i et papirkræmmerhus eller en plastpose. Klip et lille hul og sprøjt en spiral på den mørke chokolade, før den stivner. Træk nu linjer fra midten af spiralen ud til kanterne, så der opstår et edderkoppemønster. Sprøjt kanten af lagkagen med flødeskum.