Chokolademazarin med kartofler
SPONSORERET indhold

Chokolademazarin med kartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Saftig mazarinkage lavet med kartofler og chokolade. Husk at bruge kartofler beregnet til kartoffelmos, ellers bliver dejen løs & klumpet.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
29. aug. 2014 | Opskrift | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
100 g smør
3-4 kartofler (kogte og mosede, 150 g)
100 g sukker (godt 1 dl)
1 æg (str. mellem)
2 tsk vaniljesukker
5 spsk kakao
150 g chokolade (grofthakket)
flormelis

  1. Smelt smørret. Pisk æggeblommen og sukker godt sammen og pisk æggehviden stiv i en anden skål. Rør de mosede kartofler sammen med æggeblomme-sukkermassen og rør det smeltede smør heri.
  2. Bland vaniljesukker, kakao og hakket chokolade. Vend det i dejen og kom til sidst den stiftpiskede æggehvide i.
  3. Kom dejen i en velsmurt tærteform og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. ½ time. Drys med sigtet flormelis før servering.