Chokolademuffins med marengstoppe
SPONSORERET indhold

Chokolademuffins med marengstoppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Saftige chokolade­muffins med appelsin og marengs på toppen.

Af: Mai Knauer Foto: Columbus Leth
29. mar. 2016 | Opskrift | Hjemmet
8 stk. | Total: 20 min

Ingredienser

Chokolademuffins med marengstoppe

Tid: 20 min.
Bagetid: 18 min.


125 g smør
200 g mørk chokolade
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
140 g hvedemel
6. spsk. kakao
3 æg
½ dl kaffe
1 spsk. orangemarmelade


Marengs:
50 g sukker
½ dl vand
2 æggehvider

Sådan laver du chokolademuffins med marengstoppe

  1. Smelt smør og hakket chokolade over et vandbad ved svag varme.
  2. Rør sukker, vaniljesukker, mel, kakao, æg, kaffe og marmelade sammen med chokolade-smør-blandingen.
  3. Fordél dejen i ca. 8 muffinforme, og bag dem ved 175 grader i 12-18 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
  4. Marengs:
  5. Kom sukker og vand i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til sukkeret er opløst.
  6. Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk blandingen, til den er ensartet og kold – det tager ca. 10 min.
  7. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en top på de afkølede muffins.
  8. Giv dem evt. lidt farve med en gasbrænder, eller sæt dem under ovngrillen i ca. 2 min.