Ingredienser
Chokolademuffins med marengstoppe
Tid: 20 min.
Bagetid: 18 min.
125 g smør
200 g mørk chokolade
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
140 g hvedemel
6. spsk. kakao
3 æg
½ dl kaffe
1 spsk. orangemarmelade
Marengs:
50 g sukker
½ dl vand
2 æggehvider
Sådan laver du chokolademuffins med marengstoppe
- Smelt smør og hakket chokolade over et vandbad ved svag varme.
- Rør sukker, vaniljesukker, mel, kakao, æg, kaffe og marmelade sammen med chokolade-smør-blandingen.
- Fordél dejen i ca. 8 muffinforme, og bag dem ved 175 grader i 12-18 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
- Marengs:
- Kom sukker og vand i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til sukkeret er opløst.
- Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk blandingen, til den er ensartet og kold – det tager ca. 10 min.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en top på de afkølede muffins.
- Giv dem evt. lidt farve med en gasbrænder, eller sæt dem under ovngrillen i ca. 2 min.