Citronkage med rødbedeglasur
SPONSORERET indhold

Citronkage med rødbedeglasur

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Let, luftig og drønlækker mandelkage med et stort spark citron og pink rødbedeglasur på toppen. Og så er den fri for både mel og smør, men til gengæld fuld af lækkerhed. Opskrift af Maja Ambeck Vase.

Af: Kicki Thomsen
29. okt. 2015 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Citronkage:
3 æg
1 økologisk citron, fintreven skal heraf
80 g sukker
120 g mandelmel

Rødbedeglasur:
100 g flormelis
2-3 spsk rødbedesaft
1 spsk citronsaft

Pynt:
1 spsk frysetørret
hindbærpulver
Rød skovsyre

Citronkage: Del æg i blommer og hvider. Kom blommer, citronskal og halvdelen af sukkeret i en skål, og pisk det let og luftigt. Rør mandelmel i. Pisk æggehvider og resten af sukkeret til marengs, og vend det sammen med de øvrige
ingredienser. Fordel dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad den køle helt af.

Rødbedeglasur: Kom flormelis, rødbedesaft og citronsaft i en skål, og rør det til glasur. Pynt kagen med glasuren, frysetørret hindbærpulver og rød skovsyre.
Spis den nybagt – der smager den allerbedst!

Tip: Er du ikke så vild med rødbede, kan du erstatte glasuren med lidt smeltet hvid chokolade! Det hitter også stort!