Citronkage med rødbedeglasur
Let, luftig og drønlækker mandelkage med et stort spark citron og pink rødbedeglasur på toppen. Og så er den fri for både mel og smør, men til gengæld fuld af lækkerhed. Opskrift af Maja Ambeck Vase.
Ingredienser
Citronkage:
3 æg
1 økologisk citron, fintreven skal heraf
80 g sukker
120 g mandelmel
Rødbedeglasur:
100 g flormelis
2-3 spsk rødbedesaft
1 spsk citronsaft
Pynt:
1 spsk frysetørret
hindbærpulver
Rød skovsyre
Citronkage: Del æg i blommer og hvider. Kom blommer, citronskal og halvdelen af sukkeret i en skål, og pisk det let og luftigt. Rør mandelmel i. Pisk æggehvider og resten af sukkeret til marengs, og vend det sammen med de øvrige
ingredienser. Fordel dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad den køle helt af.
Rødbedeglasur: Kom flormelis, rødbedesaft og citronsaft i en skål, og rør det til glasur. Pynt kagen med glasuren, frysetørret hindbærpulver og rød skovsyre.
Spis den nybagt – der smager den allerbedst!
Tip: Er du ikke så vild med rødbede, kan du erstatte glasuren med lidt smeltet hvid chokolade! Det hitter også stort!