Citronstegt kylling med coleslaw og kartofler i ovnen
SPONSORERET indhold

Hel citronstegt kylling med coleslaw og kartofler i ovnen

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er mad til flere dage, for bruger du en hel god kylling, har du til en gang kylling i karry i morgen – se opskriften her på siden.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
03. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: en time

Ingredienser

1 hel kylling
1 citron
1 lille bundt bredbladet persille
salt og peber
800 g små kartofler
200 g brød, helst fra i går
Coleslaw:
300 g gulerødder
500 g hvidkål
2 dl creme fraiche 18%
skal og saft af 1 lime
1/4 løg, revet
salt og peber

Sådan laver du citronsteg kylling:

Varm ovnen op til 200 grader. Tør kyllingen af indvendig og udvendig med lidt køkkenrulle. Skær citronen i skiver, kom citron og persille ind i kyllingen og krydr skindet godt med salt og peber. Skrub eller vask kartoflerne, og læg dem i en bradepande. Smuldr brødet hen over kartoflerne. Sæt kartoflerne i ovnen, og placer kyllingen på en bagerist oven over kartoflerne. Steg kylling og kartofler i 50 minutter i den varme ovn. Tag kyllingen ud, og tag persillefyldet ud. Hak det groft, og vend med kartoflerne.

Riv gulerødderne, og snit kålen fint. Rør creme fraiche, limeskal og -saft sammen. Smag til med løg, salt og peber, og vend dressingen sammen med kål og gulerødder.
Servér den stegte kylling sammen med kartofler og coleslaw.

PRØV OGSÅ frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat

FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/