Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 35 min.
Køletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
200 g æblebåde
2+2 spsk rørsukker
1 kvist citrontimian
3 æggeblommer
2½ dl fløde
50 g rørsukker
- Tænd ovnen på 140 grader.
- Kog æblebådene møre med sukker og 1-2 spsk vand (ca. 5 min.). Fordel æbler uden væde i 2 ovnfaste skåle.
- Sæt fløde over i en gryde med skyllet citrontimian og sukker og varm det forsigtigt op, uden at det koger.
- Pisk æggeblommerne sammen i en skål og pisk den varme flødeblanding i.
- Si cremen over kompotten og stil skålene i vandbad i ovnen, til cremen er stivnet – ca. 30 minutter. Tag dem ud af ovnen og stil dem koldt mindst 1 time.
- Drys rørsukker på overfladen af cremen og brænd det til karamel med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad dem afkøle før servering.