En Tivoli-mad
SPONSORERET indhold

En Tivoli-mad

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
30. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(2 stk. rejemadder)

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 30 min. (afhængigt af hvor hurtig man er til at pille rejer)
Kogetid: 2 min.
Ikke fryse-egnet
250-400 g friske, levende fjordrejer (eller 100-150 g pillede rejer)
2 liter vand
1½ spsk groft salt
1 tsk sukker
2 skiver hvedebrød eller surbrød
15-20 g smør
2 blade frisk grøn salat
2 spsk god mayonnaise
4-6 duske frisk dild
evt. friskkværnet sort peber
4 tynde skiver citron
4 cherrytomater

  1. Kom rejerne i, når vandet tilsat salt og sukker koger. Kog ca. 2 min., til rejerne skifter farve, eller til vandet lige akkurat når kogepunktet igen. Hæld dem i et dørslag og skyl evt. under rindende koldt vand, men kun hvis de er kogt rigeligt.
  2. At pille rejer: Pil rejerne, når de er friskkogte og afkølede til stuetemperatur. Hold rejen i halen med den ene hånds pege- og tommelfinger og fjern rygskjoldet med den anden pegefinger. Fjern haleskjoldet med et lille tryk og fjern derefter hovedet ved et lille tryk på siderne.
  3. Smør brødskiverne, læg et salatblad på og anret rejerne ovenpå. Giv mayonnaise, dild samt evt. peber, citron og tomater til.
  4. Nyd Tivolimaden frisklavet, gerne med øl og snaps til.