Eventyrlige kager
SPONSORERET indhold

Eventyrlige kager

Alle, der gemmer på en indre prinsesse, synes, at der er noget uimodståeligt over cupcakes med deres kulørte sukkerpynt og fine papirforme. Og så er de dejligt nemme at bage – prøv selv.

Foto: Henrik Freek Christensen
12. jun. 2009 | Opskrift | BoligLiv



ÆBLE CUPCAKES MED FLØDEOSTCREME
                                                      
Æblerne gør dem saftige, og sammen med kanel får det kagerne til at smage lidt som en lækker gulerodskage. Den perfekte topping er selvfølgelig en tyk flødeostcreme.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(12 stk.)
100 g rørsukker
1  dl majsolie
2 æg, str. L
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
200 g revet æble

Flødeostcreme:
100 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia Light
200 g flormelis

Sukkerblomster til pynt

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2.
Rør sukker og olie godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen.
3.
Bland mel med bagepulver og kanel, og rør det i dejen sammen med revet æble.
4.
Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag kagerne i ca. 20 min. Afkøl kagerne.
5.
Rør flødeost med flormelis til en tyk glasur. Kom glasuren i en bollesprøjte med stjernetylle, og dekorer kagerne. Pynt med sukkerblomster.

TIP:  For at kagerne ikke skal flyde for meget ud, kan du bruge to papirsforme. Du kan også sætte papirformen ned i en bageplade med faste muffinforme.

CHOKOLADE CUPCAKES
MED APPELSIN
   

Den ultimative cupcake til chokoladeelskeren.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(12 stk.)
125 g smør
150 g mørk chokolade
150 g sukker
2 æg str. L
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g appelsinsyltetøj

Topping:
1 glas Nocciolata (Italiensk nøddecreme, fås i bl.a. Superbest og Irma)
sukkerblomster til pynt
sølvstøv til pynt

1.
Tænd ovnen på 180 grader.

2.
Smelt smørret ved svag varme. Tilsæt halvdelen af chokoladen, og rør forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Hæld blandingen i en skål, og afkøl en smule.

3.
Rør sukker og æg i chokoladeblandingen.

4.
Hak resten af chokoladen. Bland hvedemel med bagepulver, og rør i dejen sammen med chokolade og appelsinsyltetøj.

5.
Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag i ca. 25 minutter. Afkøl kagerne.

6.
Dekorer kagerne med nocciolata, sukkerblomster og sølvstøv.

CUPCAKES & SEX AND THE CITY
Cupcakes har eksisteret i lang tid, men den lille pyntede kage har fået verdensomspændende succes efter at de fire piger i Sex and the City jævnligt frekventerede det lille cupcakeri ‘Magnolia Bakery’ i New York. Kommer du til New York, er det et must at lægge vejen forbi:
www.magnoliabakery.com
Køen er lang – så er du advaret!


CUPCAKES MED
KOKOS, CITRON OG BIRKES

   
Dejen er næsten den samme som til marcipankagerne bare med kokos, citron og blå birkes – mums!

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(12 stk.)
125 g blødt smør
175 g sukker
2 æg str. L
200 g hvedemel
75 g kokosmel
1  tsk. bagepulver
1 dl mælk
reven skal af 1 økologisk citron
saft af 1 citron
2 spsk. blå birkes

Topping:
200 g flormelis
lidt kogende vand
økologiske kokosflager (fås i bl.a. helsekostforretninger)

1.
Tænd ovnen på 180 grader.

2.
Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen.

3.
Bland mel og kokosmel med bagepulver, og rør i dejen sammen med mælk, citronskal og saft samt blå birkes.

4.
Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag i 20-25 min. Afkøl kagerne.

5.
Rør flormelis med kogende vand til en tyk glasur, og pynt kagerne. Top med kokosflager.