Få opskriften på grønne asparges med appelsinsauce
SPONSORERET indhold

Få opskriften på grønne asparges med appelsinsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Asparges med appelsin, lyder det sært? Det er det ikke, tværtimod, de to bringer det bedste frem i hinanden.

Af: Nanna Simonsen Foto: Lars Ranek
01. maj. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

16-20 grønne asparges
1 potte kørvel
friske ærteskud.

Appelsinsauce:
120 g iskoldt smør
2-3 appelsiner, økologiske
havsalt og peber
revet parmesanost til servering

Sådan laver du grønne asparges med appelsinsauce

Skyl aspargesene grundigt, og knæk det træede stykke (de nederste 4-5 cm) af dem. Nip, skyl og tør kørvel og ærteskud.

Sauce: Skær smørret i terninger. Rivskallen af den mindste appelsin fint, og kom den i en skål. Pres saften af alle appelsiner i en anden skål. Der skal være 4 dl saft i alt. Hæld en deciliter af appelsinsaften i skålen til den revne skal, og sæt den til side. Hæld resten af saften (3 dl) i en kasserolle, og kog dem forsigtigt ind til 1,5 dl.

Pisk halvdelen af smørret i den indkogte saft. Bring det på kogepunktet igen. Tag straks kasserollen af blusset, og pisk de resterende smørterninger i lidt efter lidt. Tilsæt den sidste rå saft og skal, og smag saucen til med salt og peber. Varm den forsigtigt igen, ganske kort (den må ikke koge, så skiller den).

Tag den af blusset, læg låg på, og svøb viskestykker om kasserollen, så saucen holder sig varm, mens aspargesene koges. Bring 3-4 dl vand med lidt salt i kog på en sauterpande eller i en bredbundet gryde. Kom aspargesene i, og kog dem i et lille minuts tid under låg.

Tag dem op, og lad dem mellemlande på et rent viskestykke, før de anrettes med saucen, kørvel og ærteskud. Riv parmesanost over, og servér.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter