Fastelavnsboller
SPONSORERET indhold

Fastelavnsboller med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Marcipan smager godt hele året og i alle afskygninger – selvfølgelig også som fyld i lækre fastelavnsboller som disse…

Foto: Henrik Freek Christensen
20. jan. 2020 | Opskrift | BoligLiv
12 stk.

Ingredienser

12 stk.

100 g smeltet afkølet smør
2 dl fløde 9 %
50 g gær
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
ca. 450 g hvedemel
1 æg til pensling

Fyld:
marmelade og marcipan

Pynt:
flormelis til glasur

Fastelavnsboller med marcipan - sådan gør du:

  1. Smelt smørret ved svag varme. Tag gryden af varmen, og hæld smørret i en skål. Tilsæt fløde, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Rør vaniljekorn i væsken, og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Slå dejen ned på et meldrysset bord, rul den ud, og skær den i 12 firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel lidt marmelade eller marcipan på midten af hver firkant, og fold dejen godt sammen om fyldet, så den ikke flyder ud under bagningen.
  5. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
  7. Afkøl fastelavnsbollerne, før de dekoreres med glasur.

    fastelavnsboller-med-marcipan-txt.jpg

 

► SE OGSÅ: Forrygende fastelavnsboller
► SE OGSÅ: 3 lækre desserter med chokolade