Fersken-mazarintærte
SPONSORERET indhold

Fersken-mazarintærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den skønne og velsmagende tærte får et fantastisk finish, når ferskenskiverne lægges i et smukt mønster på toppen. Nyd den dejlige tærte med enten vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche til.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
29. aug. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte til 8-10 personer

Ingredienser

Tærtedej:
125 g hvedemel
125 g durummel
4 spsk flormelis
125 g smør
1 æg
½ dl iskoldt vand
Mazarindej:
150 g marcipan
150 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
1 spsk fintrevet citrusskal (appelsin, citron eller lime)
Fyld:
6-8 ferskner eller nektariner
2-3 spsk sukker
Tilbehør:
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
evt. 3-4 spsk fersken- eller abrikosmarmelade

  1. Kør de to slags mel, flormelis og smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor eller hak det sammen med et mørdejsjern. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og koldt vand og form den til en rund plade. Pak den ind og sæt den i køleskabet min. 1 time.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (26-28 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt tærtebunden i fryseren 20 min.
  3. Varm ovnen op til 180 grader. Bag tærtebunden gylden og gennembagt ca. 20 min. og lad den afkøle.
  4. Rør marcipan, sukker og smør godt sammen – det kan også gøres i foodprocessoren eller med en håndmikser (riv marcipanen på den grove side af et rivejern først). Tilsæt æggene et ad gangen og derefter citrusskal. Fordel mazarinmassen på den forbagte tærtebund.
  5. Vask ferskner eller nektariner og halver dem. Fjern stenene og skær frugten i tynde både. Læg dem tæt på tærten og tryk dem let ned i mazarinmassen. Drys med sukker og bag tærten 35-45 min., til mazarinmassen har ”sat” sig.
  6. Lad kagen afkøle 10 min. i formen, før den flyttes over på et fad. Nyd tærten lun eller afkølet med det valgte tilbehør.