SPONSORERET indhold
Fersken-mazarintærte
Den skønne og velsmagende tærte får et fantastisk finish, når ferskenskiverne lægges i et smukt mønster på toppen. Nyd den dejlige tærte med enten vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche til.
1 tærte til 8-10 personer
Ingredienser
Tærtedej:
125 g hvedemel
125 g durummel
4 spsk flormelis
125 g smør
1 æg
½ dl iskoldt vand
Mazarindej:
150 g marcipan
150 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
1 spsk fintrevet citrusskal (appelsin, citron eller lime)
Fyld:
6-8 ferskner eller nektariner
2-3 spsk sukker
Tilbehør:
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
evt. 3-4 spsk fersken- eller abrikosmarmelade
- Kør de to slags mel, flormelis og smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor eller hak det sammen med et mørdejsjern. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og koldt vand og form den til en rund plade. Pak den ind og sæt den i køleskabet min. 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (26-28 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt tærtebunden i fryseren 20 min.
- Varm ovnen op til 180 grader. Bag tærtebunden gylden og gennembagt ca. 20 min. og lad den afkøle.
- Rør marcipan, sukker og smør godt sammen – det kan også gøres i foodprocessoren eller med en håndmikser (riv marcipanen på den grove side af et rivejern først). Tilsæt æggene et ad gangen og derefter citrusskal. Fordel mazarinmassen på den forbagte tærtebund.
- Vask ferskner eller nektariner og halver dem. Fjern stenene og skær frugten i tynde både. Læg dem tæt på tærten og tryk dem let ned i mazarinmassen. Drys med sukker og bag tærten 35-45 min., til mazarinmassen har ”sat” sig.
- Lad kagen afkøle 10 min. i formen, før den flyttes over på et fad. Nyd tærten lun eller afkølet med det valgte tilbehør.