Opskrift på fiskesuppe med brød og aioli
SPONSORERET indhold

Fiskesuppe med ristet brød og aioli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Stine Behrendtzen Foto: Line Thit Klein
16. sep. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2-3 spsk olivenolie
1 tsk knuste korianderfrø
300 g blandet fisk i filet, uden skind
8 store rejer, med eller uden skal
4 jomfruhummer
20 stk muslinger blåmuslinger og/eller hjertemuslinger
1-2 skalotteløg, finthakket
1 spsk ingefær, skrællet og finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk persillestilk, finthakket
2 stængler fint hakket skrællet blegselleri
4 laurbær
2 spsk frisk timian, finthakket
2 spsk friske koriander, hakket
1 knips safran
4 tomater i tern
evt. lidt frisk chili, hakket
4 dl hvidvin
2 dl vand
½-1 lime, saften heraf
Aioli
Lidt kogt kartoffel
4 spsk mayonnaise
1 lille fed hvidløg, fintrevet
salt og peber
lidt citronsaft

Du kan bruge havbars, fjæssing, knurhane, multe eller rødfisk i denne suppe. Huske at bede fiskehandleren om at fjerne skællene.

Sådan laver du fiskesuppe

1. Kom olivenolie på en varm pande, og kom korianderfrø, fisk, rejer, jomfruhummer og muslinger på. Lad det stege i ca. 1 min.

2. Tilsæt skalotteløg, ingefær, hvidløg, persillestilk, blegselleri, laurbær, timian, koriander, safran, tomat og evt. lidt frisk chili – og vend det forsigtigt sammen ved at ryste panden.

3. Lad det hele stege ca. 1 min. Tilsæt hvidvin, vand og limesaft, og lad suppen simre under låg i 5-6 min. Smag til med salt og peber.

4. Server suppen med lidt olivenolie på toppen og pynt den med hakket persille. Server ristede brødskiver og aioli – hvidløgsmayonnaise – til. Den laver du ved at mose kartoflen groft, og vende den med mayonnaise og hvidløg. Smag den til med salt, peber og citron.

Tip:
Det er lettere at vurdere, om en fisk er frisk, når man køber den hel.

Det er et godt tegn, hvis fisken har klare øjne og røde gæller. Fisk skal helst ikke dufte af andet end frisk hav. Hvis den lugter dårligt, så lad være med at spise den.

Køber du fileter, så vælg dem, hvor kødet ikke har haft direkte kontakt med isen i kølemontren – det får fiskekødet til at blive smattet og gå i stykker.