Flamberede og fyldte pandekager
En pandekagesæk med fyld er en festlig dessert, der er let at lave klar, nogle timer før den skal nydes. Flamberede pandekager er en rigtig luksusret – man kan gøre en del klar i forvejen, men sovsen og flamberingen skal laves lige før servering.
Ingredienser
Pandekagesæk med sveskefyld:
Arbejdstid: 20 min. (hvis pandekagerne er bagte)
Ikke fryse-egnet
(4 personer) 8 kolde pandekager
20 store svesker (saftige)
2 1/2 dl piskefløde (flødeskum)
1 stang vanilje
8 stykker snor, sløjfe eller flækket vaniljestang
Cognacflamberede crêpes:
Arbejdstid: 35 min. (når pandekagerne er bagt)
Pandekagerne er fryseegnede uden tilbehør
(4 personer) 8 crêpes
Appelsincreme:
2 1/2 dl sødmælk
1 1/2 spsk majsstivelse
3 æggeblommer
2-3 spsk sukker + lidt til drys
1 appelsin (skal og saft)
1 dl piskefløde (flødeskum)
1 dl sukker
2-3 glas cognac
Drys:
Hakkede mandler
- Pandekagesæk med sveskefyld:
- Fjern stenene i sveskerne og skær dem i mindre stykker.
- Pisk fløden til flødeskum med kornene af vaniljestangen. Bland sveskerne i og fordel fyldet på midten af hver pandekage.
- Luk med en snor, sløjfe eller et
- stykke flækket vaniljestang. Stil dem koldt indtil servering.
- Cognacflamberede crêpes:
- Bland mælk, majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min. Kom cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Smag den kolde creme til med fintrevet appelsinskal og vend letpisket flødeskum i.
- Smør pandekagerne med appelsincremen og rul sammen. '
- Smelt sukker på en pande til karamel, tilsæt saft af appelsinen og kog til en tyk sirup. Læg de fyldte pandekager på panden. '
- Varm cognacen forsigtigt i en gryde – hæld den over pandekagerne, og sæt straks ild til, så den brænder. Drys med hakkede mandler.