Flamberede og fyldte pandekager
SPONSORERET indhold

Flamberede og fyldte pandekager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En pandekagesæk med fyld er en festlig dessert, der er let at lave klar, nogle timer før den skal nydes. Flamberede pandekager er en rigtig luksusret – man kan gøre en del klar i forvejen, men sovsen og flamberingen skal laves lige før servering.

24. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Pandekagesæk med sveskefyld:
Arbejdstid: 20 min. (hvis pandekagerne er bagte)
Ikke fryse-egnet
(4 personer) 8 kolde pandekager
20 store svesker (saftige)
2 1/2 dl piskefløde (flødeskum)
1 stang vanilje
8 stykker snor, sløjfe eller flækket vaniljestang
Cognacflamberede crêpes:
Arbejdstid: 35 min. (når pandekagerne er bagt)
Pandekagerne er fryseegnede uden tilbehør
(4 personer) 8 crêpes
Appelsincreme:
2 1/2 dl sødmælk
1 1/2 spsk majsstivelse
3 æggeblommer
2-3 spsk sukker + lidt til drys
1 appelsin (skal og saft)
1 dl piskefløde (flødeskum)
1 dl sukker
2-3 glas cognac
Drys:
Hakkede mandler

  1. Pandekagesæk med sveskefyld:
  2. Fjern stenene i sveskerne og skær dem i mindre stykker.
  3. Pisk fløden til flødeskum med kornene af vaniljestangen. Bland sveskerne i og fordel fyldet på midten af hver pandekage.
  4. Luk med en snor, sløjfe eller et
  5. stykke flækket vaniljestang. Stil dem koldt indtil servering.
  6. Cognacflamberede crêpes:
  7. Bland mælk, majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min. Kom cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Smag den kolde creme til med fintrevet appelsinskal og vend letpisket flødeskum i.
  8. Smør pandekagerne med appelsincremen og rul sammen. '
  9. Smelt sukker på en pande til karamel, tilsæt saft af appelsinen og kog til en tyk sirup. Læg de fyldte pandekager på panden. '
  10. Varm cognacen forsigtigt i en gryde – hæld den over pandekagerne, og sæt straks ild til, så den brænder. Drys med hakkede mandler.