Flanksteaks med fritter og hvidløgsdip
SPONSORERET indhold

Flanksteaks med fritter og hvidløgsdip

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gør hverdagsmaden lidt festligere.

Af: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard
02. maj. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege-/bagetid: 50 min.
1 okseflanksteak (gerne fra kødkvæg)
1 spsk. rosmarin (eller timian)
salt og peber
1 spsk. olivenolie

Fritter:
1 kg kartofler
2-3 spsk. olivenolie
salt

Hvidløgsdip:
2 dl cremefraiche (6%)
1 dl mayonnaise
2 fed hvidløg
2 spsk. dild

Tilbehør:
gnavegrønt (f.eks. bladselleri, agurk og gulerødder)

  1. Krydr kødet med finthakket rosmarin, salt og peber.
  2. Brun kødet i olie på en pande. Steg det herefter i ca. 10 min. ved jævn til svag varme. Vend kø-det flere gange under stegningen.
  3. Fritter: Skræl kartoflerne, og skær dem til lidt tykke fritter. Bland dem med olie og salt.
  4. Fordél dem på bagepapir på en bageplade.
  5. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min. Vend rundt i dem et par gange undervejs.
  6. Dip: Rør cremefraiche, mayonnaise, presset hvidløg og hakket dild sammen til en dip.
  7. Skær kødet i tynde skiver, og servér med kartofler, dip og gnavegrønt.