Forloren hare med bagte jordskokker
SPONSORERET indhold

Forloren hare med bagte jordskokker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er en god idé at gange opskriften op til flere, da det er fin mad til familien eller til gæster. Den færdige ”hare” kan også deles i portioner og fryses til senere brug.

Af: Inge Kauffeldt (DDV) Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
18. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

70 g fedtfrit oksekød
70 g fedtfrit skinkekød
3 tsk mel
lidt dansk vand
1/2 tsk stødt allehånde
1/2 tsk knuste enebær
salt & peber
30 g Parmaskinke uden fedtkant
rosmarinkviste
1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
Bagte jordskokker
150 g jordskokker
1 tsk olie
flagesalt

  1. Hak kødet i en minihakker og kom det i en skål. Tilsæt mel og lidt dansk vand og rør farsen godt igennem.
  2. Krydr herefter farsen med allehånde, enebær, salt og peber.
  3. Form farsen til et brød og læg det i et ildfast fad. Læg Parmaskinken ovenpå og stik kviste af rosmarin i ”haren”.
  4. Steg den i ovnen i ca 45 minutter ved 200°. Hæld lidt bouillon i bunden af fadet og dryp ”haren” jævnligt.
  5. Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Vend olien rundt på skiverne og krydr dem med salt.
  6. Læg skiverne på bagepapir oven på bagepladen og bag dem i ovnen ved 200° i ca 15 minutter, til de er gyldne.
  7. Ryst mælk, mel og bouillonpulver sammen i en melryster. Kog det op i en lille gryde under omrøring, til saucen tykner. Kom krydderierne i, smag saucen til og tilsæt kulør.